2 березня голова Вінницької обласної партійної організації "Батьківщина" Людмила Щербаківська на прес-конференції спростувала чутки про свою відставку.

Про звільнення лідера "Батьківщини" заговорили 1 березня після виборів до Вінницької обласної ради у Липовецькому районі. Там перемогу отримала кандидат від Партії регіонів Любов Спірідонова. А Віктор Качур, висуванець об\'єднаної опозиції, недоотримав 350 голосів. Третє місце посіла кандидат Радикальної партії Олега Ляшка Анна Філонова.

"Я вже 10 років у партії, й у відставку не збираюсь. Нашу область вважають взірцем для інших в Україні. Прикро, що вибори програні. Але це виявилось результатом брудних технологій наших противників. Найбільш постарався тут Олег Ляшко. Його "бурна діяльність" не припинилась навіть у день виборів", - сказала вона.

Віктор Качур додав, що напередодні виборів замовили звинувачувальну статтю у газеті "Липовецькі вісті".

"Зробили так, щоб ми не встигли опублікувати спростування. В селі Нападівка залякували мешканців на зборах. Мовляв, якщо не проголосують за провладного кандидата, то Липовецький район приєднають до Калинівського, не побудують госпітальний центр і так далі. Радикальна партія роздавала подарунки по селам. Наприклад, в Нарцизівці в кожен будинок роздали мило, шампунь, зубну пасту тощо, і вся Нарцизівка проголосувала за неї саме. Вважаємо, що Філонова є технічним кандидатом партії влади. Таким чином у нас забрали голоси", - зауважив він.

Опозіціонери збираються наступного разу поставити відеокамери на виборчих дільницях.

"Це єдиний рецепт від махінацій влади. Потрібно враховувати всі уроки цих виборів. І працювати далі. Про це і сказав Турчинов. Збираюсь подавати свою кандидатуру на вибори до Верховної Ради. Буду балотуватися на одному окрузі з Петром Порошенко", - підсумувала Щербаківська.

 



Переглядів: 4003
Поширень: 0