Раніше достатньо було подати на виборчу дільницю заяву, що людина за станом здоров’я не може прийти та проголосувати у визначений день, і вона голосувала «на дому». Тепер вінничанам додатково потрібна довідка з медичної установи.

Голова правління обласного осередку "Комітету виборців України" Владислав Телень.- Поширена думка, що фальсифікації на виборах часто пов\'язані cаме з можливістю голосуати вдома. Тому цей момент викликає особливі опасіння, - каже голова правління обласного осередку "Комітету виборців України" Владислав Телень. - Що це за довідка, хто її може дати, Центрвиборчком поки не роз\'яснив.

Треба пам’ятати, що вибори у нас завжди відбуваються у вихідний – отже таку довідку можливо отримати тільки напередодні, в робочий день. А восени, коли спостерігається загострення гострих распіраторних захворювань, за такими довідками буде черга.

Особливої гостроти, на думку експерта, це набуває у зв\'язку з медичною реформою, яка нині відбувається у Вінницькій області.

- Медична допомога нині дещо віддаляєтьсмся від населених пунктів, - говорить Владислав Телень. - І куди людині звератись, якщо вона скажімо захворіла у п\'ятницю ввечері не відомо. Хто їй має дати ту справку? Чи може зробити "швидка допомога", чи фельдшер? Яка там має стояти печатка, яка форма цієї довідки? Жодне із цих питань поки не має відповідей, хоча ми вже звернулись у Центрвиборчком за поясненнями.

Як ми повідомляли раніше, вінничани вже можуть перевірити себе у списках виборців.



Переглядів: 3378
Поширень: 0