Хоча про можливе висування Олександра Домбровського, який відразу став би лідером передвиборних перегонів, говорили уже декілька місяців, сам він, очевидно, серйозно зважував для себе, яке ж рішення прийняти. Адже кому, як не колишньому меру (2002-2005) та губернатору (2005-2010), розуміти рівень відповідальності перед людьми, який доведеться взяти на себе майбутньому депутату Верховної Ради, тим більше - депутату-мажоритарнику.

І от минулого тижня із добре поінформованих джерел стало відомо, що Олександр Георгійович таки планує завезти до Києва документи в ЦВК для реєстрації кандидатом в народні депутати. Тепер можна очікувати, що вже найближчим часом Домбровський офіційно звернеться до вінничан за підтримкою і розповість про те, чому прийняв таке рішення і як збирається представляти інтереси рідних йому вінничан у Києві.

Висування Домбровського на 11-ому окрузі різко знижує шанси на перемогу інших кандидатів. Тим більше, що, ймовірно, саме його прямо підтримає нинішній мер Вінниці Володимир Гройсман після того, як директор одного з департаментів міськради Сергій Кудлаєнко отримав напівпрохідне місце в списку об’єднаної опозиції, а також - Міністр економіки та торгівлі Петро Порошенко, який є очевиднидним лідером на сусідньому, 12-ому окрузі. З обома Домбровського пов’язує багаторічний досвід успішної співпраці.

Однак конкурентів на цьому окрузі буде все-таки чимало. Серед тих, про кого відомо вже сьогодні, - комуніст-генерал міліції Валерій Бевз, спортсменка від “Регіонів” Наталя Добринська, лікарка-бютівка Наталя Солейко, кандидатка від “УДАРу” Людмила Станіславенко і самовисуванець Віталій Добровольський... І це, напевно, ще не всі!

Тому на окрузі можна очікувати жорсткої "гри", яка звично спрямовується, в першу чергу, проти лідера. Експерти не виключають застосування на окрузі «брудних технологій», чорного піару та підкупних продуктових наборів. Однак репутацію Домбровського як сучасного керівника, досвідченого політика та серйозного економіста навіть такими методами похитнути буде важко.

Але остаточне слово буде за вінничанами, які і визначать, хто саме і як, зможе відстоювати їхні інтереси на державному рівні. Та і не тільки по цьому округу – змішана система виборів дозволить сформувати в Києві серйозне «вінницьке лоббі», особливо, якщо ті, хто пройде в округах та за списками, будуть в майбутньому готові вести дійсно командну гру. І місто, і область від цього серйозно виграють.



Переглядів: 3897
Поширень: 0