13 серпня вичерпався термін прийому Центрвиборчкомом документів від кандидатів на участь у чергових парламентських виборах.

Згідно із законом, цей етап передвиборчої діяльності завершується за 75 днів до голосування, повідомляє прес-служба ЦВК. Така норма міститься в частині другій 58-ї статті закону про вибори. Цим же законом передбачено закінчення в той самий день прийому подань про реєстрацію представників партій у ЦВК, які наділені правом дорадчого голосу в Центральній виборчій комісії України.

У кандидатів, які подали документи в останній день, є іще дві доби на виправлення можливих помилок і неточностей в документах. Остаточну інформацію про затвердження кандидатів або відмову в реєстрації ЦВК має оголосити не пізніше, ніж за 5 днів після подання відповідних документів.

Станом на вечір 13 серпня для участі в парламентських виборах зареєстровано 1456 кандидатів за партійними списками та 2204 учасники виборів в одномандатних округах. Серед останніх 1322 кандидатів запропоновано партіями та 882 – самовисуванці.

Початок виборчих перегонів цьогоріч припав на 30 липня. До змагань у багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі зголосилися 20 партій. З них рівно половина ще не отримали підтвердження реєстрації поданих до ЦВК списків кандидатів. Вони подали документи 9-13 серпня. В останній день до Центрвиборчкому принесли списки політичне об\'єднання "Рідна Вітчизна", Соцпартія та Українська національна асамблея.

Голосування заплановано провести 28 жовтня 2012 року.



Переглядів: 3589
Поширень: 0