Київська податкова міліція затримали у Вінницькій області співвласника корпорації Українська бізнес група (UBG) Руслана Демчака за підозрою у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Офіційно податкова служба поки не коментує факту затримання.

Однак відомі звернення народних депутатів Олега Новікова та Володимира Ар\'єва в правоохоронні органи, в яких вони звинувачують співвласника UBG в організації схеми легалізації коштів через продаж незаконно отриманих земельних ділянок на суму близько 350 млн грн.

Нардепи стверджують, що Руслан Демчак та пов\'язані з ним особи підробляли документи і завдяки використаним схемам уникли сплати податків на суму близько 50 млн грн. Депутати звертають увагу, що операції проводилися через компанії і банк, які входять в UBG.

Тим часом дружина і адвокат Руслана Демчака вважають незаконним це затримання і пов\'язують його з виборами до Верховної Ради, в яких співвласник UBG бере участь як депутат-самовисуванець у 18 виборчому округу у Вінницькій області. За їх даними, бізнесмен після затримання був перевезений до Києва.

Нагадаємо, нині в цьому окрузі балотуються 17 осіб. У команді Руслана Демчака основним своїм конкурентом вважають голову комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин, члена Фракції Партії регіонів Григорія Калєтніка, який свого часу очолював Вінницьку облраду і Вінницьку облдержадміністрацію.

Довідка:

Корпорація UBG - фінансово-промисловий холдинг, що об’єднує ЕРДЕ Банк, НФСК "Добробут", медичні центри "Добробут", СТО "Добробут", меблеву фабрику "Матіс", фондову компанію "Ініціатива", компанію з управління активами "Ініціатива", юридичну компанію "Консалтинг Груп". У неї також входять підприємство з виробництва будівельних матеріалів "Будівельник" і підприємство "Будмеханізація", що спеціалізується на будівництві будинків та наданні послуг будівельної техніки.

Руслан Демчак також займає посаду президента Всеукраїнської громадської організації "Захист прав споживачів фінансових послуг".



Переглядів: 4402
Поширень: 0