Вінницька міліція зацікавлена в тому, щоб вибори до ВР пройшли мирно, в рамках закону та без правопорушень.

Начальник відділу зв\'язків з громадськістю управління внутрішніх справ області Ганна Олійник

Про це заявила на прес-конференції начальник відділу зв\'язків з громадськістю управління внутрішніх справ області Ганна Олійник.

За словами начальника СЗГ УМВС Анни Олійник, з початку передвиборчої кампанії на території області проведено 206 масових заходів політичного характеру. Працівниками міліції вжито усіх необхідних заходів по забезпеченню охорони громадського порядку та не допущено скоєння правопорушень.

В обласному управлінні внутрішніх справ та в територіальних підрозділах розгорнуто діяльність оперативних штабів, які в цілодобовому режимі здійснюють збір та аналіз інформації про перебіг виборчого процесу.

Працівники міліції реєструють та перевіряють всі повідомлення щодо можливих порушень виборчого законодавства, а також уживають заходи реагування відповідно до нормативно-правових актів України.

Міліція не є суб’єктом виборчого процесу. Натомість її особлива функція в цей час – охороняти виборчі права громадян і перебіг виборчого процесу відповідно до законодавства України. Головне завдання міліції – забезпечення особистої безпеки громадян, захист їх прав і свобод, законних інтересів, запобігання вчинення правопорушень та їх припинення.

На кожній виборчій дільниці охороняти правопорядок будуть по два працівники міліції. В денний час такі функції допомагатимуть здійснювати члени громадських формувань та позаштатні помічники дільничних інспекторів міліції.



Переглядів: 5734
Поширень: 0