На Київ припадає 11,7% всіх порушень, на Київську область — 18,1%. Значна кількість порушень також зафіксована у Вінницькій - 9,5%, Одеській - 5,9% та Донецькій - 6% областях.

Про це свідчать дані Міністерства внутрішніх справ України.

Найменша кількість порушень зафіксована в Севастополі - 0,3%, а також у Дніпропетровській - 0,5% та Івано-Франківській - 0,7% областях.

- Органи внутрішніх справ зареєстрували 886 повідомлень пов’язаних з перебігом виборчого процесу, - розказав заступник Міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк. - Найбільше повідомлень про незаконну агітацію, хуліганські прояви та виявлення агітаційних матеріалів, надрукованих з порушенням законодавства.

За результатами перевірок стосовно 81 особи складено протоколи про адміністративні правопорушення, які направлено до суду для прийняття рішення. За результатами судових розглядів накладено адміністративні стягнення на 19 осіб. За ознаками складу злочинів міліція порушила 33 кримінальні справи.

Також заступник Міністра повідомив, що для забезпечення громадського порядку та реагування на можливі правопорушення у день голосування попередньо планується залучити понад 65 тис. працівників міліції.



Переглядів: 3655
Поширень: 0