"Непоодинокі випадки, коли у списках виборців є померлі і погано, коли вони "голосують". Інколи спостерігачі відзначають такі порушення. Також трапляється, коли 18-річні не знаходять себе у списках, бо вчасно не зазначили своєї виборчої адреси", - каже А. Карташов.

Андрій Карташов

Він провів для учасників невеличкий лікбез, де йшлося про правові засади діяльності Органів державного реєстру виборців, передумови запровадження Державного реєстру виборців. Учасники обговорили проблеми дотримання правил і принципів ведення реєстру, перспективи покращення діяльності органів ведення Держреєстру та особливості взаємодії громадянського суспільства і органів ведення Держреєстру. Також виникали питання щодо проблем функціонування Держреєстру, відтак, прозвучали пропозиції щодо вдосконалення Закону України «Про Державний реєстр виборців».

"Вже у вересні в рамках проекту стартує інформаційна кампанія "Перевір себе у списках виборців". Координатори у регіонах надсилатимуть запити від виборців щодо наявності їх даних у Реєстрі за виборчою адресою. Відтак, ми зможемо перевірити, наскільки якісно працює Реєстр", - зауважив А. Карташов.

Учасники круглого столу

На круглому столі були присутні представники органів ведення Державного реєстру, політичних партій, громадських організацій, місцевих ЗМІ.

Довідка:

Круглий стіл є частиною проекту «Громадський моніторинг Державного реєстру виборців», який реалізується за підтримки Міжнародного Республіканського Інституту Всеукраїнською громадською організацією «Центр підтримки громадських ініціатив» в рамках роботи Коаліції виборчих ініціатив «ДЗВІН». Координатор програми в Вінницькій області ГО «Філософія Серця».

Коаліція виборчих ініціатив «ДЗВІН» (Демократичне забезпечення виборчих ініціатив народу) – об’єднання громадських організацій та активних виборців, яке було створене у березні 2011 року. Головна мета коаліції - спрямування зусиль на забезпечення захисту законних прав усіх учасників виборчого процесу та спостереження за дотриманням законодавства під час парламентських виборів 2012 року.

Більше про діяльність організацій можна дізнатись на сайтах:

  • DZVIN.IN.UA
  • CISC.ORG.UA



Переглядів: 4005
Поширень: 0