А починалося все із серйозної розмови про те, що турбує як молодь, так і людей старшого покоління.

- Країна і люди нині, дійсно, очікують змін, але ці зміни повинні привести до кращих стандартів і результатів, а не погіршувати те, що ми маємо, – сказав Олександр Домбровський.

Як приклад, він назвав «мовний» закон, що розколов українське суспільство одразу ж після того, як Схід і Захід об’єднались навколо успішного проведення «Євро-2012». Кому це було потрібно, – слушно запитує кандидат. На його думку, сьогодні в українській державі серйозного захисту потребує саме українська мова.

Олександр ДомбровськийНе можна, за словами Олександра Домбровського, назвати реформою те, що відбувається у пенсійній сфері.

- Коли чоловікам хочуть підняти пенсійний вік до 65 років, маючи середню тривалість життя чоловіка в Україні – 62 роки, і аргументують це тим, що в Європі теж піднімають пенсійний вік, це – неправильно. Адже середній вік життя в Європі на 15-18 років більший і в жінок, і в чоловіків. Це треба також враховувати, – вважає Олександр Домбровський.

На його думку, складно назвати реформою і те, що нині переживає медицина.

- Та система, яка була, дійсно недосконала, має масу проблем. Але, коли вона знищується, а взамін нічого не пропонується, це неправильно. Ми свого часу намагалися не знищити систему, а модернізувати її, добудувати, ремонтувати, купувати обладнання. Якщо раніше коли у когось з нас виникала проблема зі здоров’ям, ми знали, у яку поліклініку, до якого лікаря можна піти. Сьогодні ніхто цього не знає. Будь-які реформи повинні покращувати, а не погіршувати систему. Той досвід, який ми свого часу вивчали у Великобританії, говорить про те, що спеціалізована високопрофесійна медицина – набагато ефективніша, ніж та модель, яка сьогодні нав’язується. Зустрічаючись з багатьма людьми, я ще не бачив жодного лікаря чи пацієнта, які б щиро аплодували цій так званій реформі.

Відповідаючи на запитання студентів-медиків, яким чином команда, з якою Олександр Домбровський йде в парламент, виправлятиме необдумані «реформаторські» рішення, кандидат зауважив, що відмінити будь-що, ухвалене поспіхом, не повинно бути особливою проблемою.

- Якщо команда буде працювати у парламенті, ми на рівні внесення певних законів, пропозицій, зробимо все, щоб, якщо не відмінити, то змінити, модернізувати реформу, додати їй позитивних якостей. Головне, аби у Верховній Раді була незалежна, демократична фракція, яка б приймала рішення не ті, які вказує диригент від влади і не ті, які «в пику» владі пропонує опозиція, а ті, які потрібні людям, – сказав Олександр Домбровський.

Гурт "ТІК"

Аби не перевтомлювати студентів проблемами політики та економіки і додати молоді оптимізму та позитиву, Олександр Георгійович запросив до слова свого давнього товариша Віктора Бронюка. Студентам гурт «ТіК» обіцяв сюрприз, однак, адресований він був і Олександру Домбровському: вінницькі панк-рокери присвятили кандидату у народні депутати пісню – переклали і на власний лад заспівали хіт білоруської групи «ROCKERJOKER» «Саня завжди буде з нами». Таким чином майбутні медики з вінницького університету першими мали нагоду зняти на камери мобільних і похизуватися в мережі новим хітом Віктора Бронюка. А те, що пісня стане популярною, після підспівування аудиторії, яка почула слова вперше, сумнівів не викликає.

- Коли я повертався з гастролей і побачив у Вінниці біл-борди Олександра Георгійовича, у мене виникла асоціація із цією піснею, потім ще знайомі журналісти запропонували зробити Домбровському такий подарунок, у друзів така ідея з’явилася, тобто якось одночасно вона зародилася в різних головах, і ці думки зійшлися, – розповідає Віктор Бронюк. – Ми вирішили: чому б і ні. Олександра Георгійовича у Вінниці всі знають не тільки як політика, а й як людину творчу, яка непогано володіє багатьма музичними інструментами. Можливо, навіть буде продовження – ми попросимо його, щоб він з нами заспівав чи заграв.

Що ж до політики, то на цих виборах, каже Віктор Бронюк, він вирішив підтримати тільки тих, хто цього дійсно заслуговує.

- Хочеться підтримати людей своїх, які йдуть до Верховної Ради. Мало хто сьогодні може взяти на себе відповідальність і, принаймні, спробувати щось змінити. Мені, чесно кажучи, теж на цю кампанію було багато пропозицій балотуватися, але я зрозумів, що це велика відповідальність. Одна річ – просто піти там потусуватися, інша річ – коли ти туди йдеш і розумієш, що за тобою люди, які тебе обирають. Особливо, коли йдеш по мажоритарному округу. Олександр Домбровський до того готовий, думаю, варто його в тому підтримати. Майбутнє, все таки, має бути за вінничанами.

Олександр Домбровський та Віктор Бронюк

А вже ввечері на вінницькому Майдані Незалежності Олександр Домбровський радо відгукнувся на пропозицію Віктора Бронюка: на зйомках кліпу на нову пісню він і підіграв гурту «ТіК» на гітарі, і підспівав. Підтанцьовували виконавцям і перехожі, які зупинялись подивитись на ексклюзивні зйомки і засвідчити, що вінничани завжди будуть разом і «все буде окей».Продюсери обіцяють дуже скоро показати кліп широкому загалу.



Переглядів: 4903
Поширень: 0