Громадянська мережа ОПОРА розпочала просвітницьку кампанію для виборців «Захисти свій голос», в рамках якої учасники виборів зможуть дізнатися про види порушень виборчого законодавства та повідомити про них на безкоштовну гарячу лінію 0-800-505-180.

Активісти ОПОРИ на усіх виборчих округах будуть розповсюджувати постери про види порушень виборчого законодавства та скотч-плівку з координатами інтерактивної «Мапи порушень» www.map.oporaua.org, за допомогою яких кожен небайдужий громадянин зможе повідомити про порушення права на волевиявлення. Гарячою лінією можна буде скористатись, починаючи з 19 жовтня, та безпосередньо в день голосування.

Просвітницька кампанія «Захисти свій голос» є складовою проекту «Розбудова спроможності в проведенні навчання у виборчому процесі та підвищення обізнаності виборців», що реалізується Координатором проектів ОБСЄ за підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку та Міністерства зовнішніх справ Норвегії.

Громадянська мережа ОПОРА, яка має досвід спостереження за виборами, вважає, що головним досягненням демократії є готовність людей захистити свій вибір, голосувати чесно і не допустити маніпуляції під час волевиявлення. Громадянська мережа ОПОРА вважає, що громадський контроль повинен максимально зосередитись на можливих спробах підкупу виборців та фальсифікації. Саме тому ОПОРА звертається до всіх з проханням бути активними, відповідальними і зробити свій посильний внесок у відстоювання демократичних виборів в Україні.

Голосуй, спостерігай, повідомляй про порушення!



Переглядів: 3489
Поширень: 0