Ситуація, яка складається на 11-ому виборчому округу, змушує мене звернутись особисто до лідерів Об’єднаної опозиції. Поділяючи почуття тих, хто з радістю сприйняв факт, що опозиційні сили показали гідний результат на виборах 28-ого жовтня, я вкрай здивований і занепокоєний поведінкою окремих представників регіонального осередку Об’єднаної опозиції у місті Вінниці.

В останній тиждень перед виборами проти мене як кандидата-самовисуванця у вказаному окрузі була розгорнута безпрецедентна кампанія брудного «піару»: провокаційні нічні дзвінки, масований викид газет та листівок, мета яких була єдина – зв’язати мене з партією влади. До її реалізації були залучені люди, які мають у місті вкрай сумнівну репутацію. Цинізм замовників цієї кампанії вражає тим більше, що на своїх зустрічах я неодноразово заявляв, що голосуватиму за список партії «Батьківщина» і закликав своїх прихильників підтримати мою позицію.

Незважаючи на все це, вінничани підтримали мою кандидатуру, і , за даними моїх спостерігачів, ми маємо перевагу в остаточних результатах близько 1500 голосів.

Однак те, що сьогодні відбувається на етапі підрахунку голосів, дає підстави стверджувати, що замовниками цієї «брудної кампанії» є ті ж люди, які сьогодні намагаються спотворити результати волевиявлення вінничан. Голова 11-ої ОВК пан Сітарський, призначений по квоті «Батьківщини» в присутності членів виборчої комісії заявляв, що готовий піти на все, щоб не допустити моєї перемоги. Підрахунок голосів йде з чисельними порушеннями з боку голови ОВК, який відмовляється навіть виконувати рішення комісії. Ми маємо на руках копії протоколів, які приймались комісією, в яких результати на окремих дільницях спотворені. Відбувається прийом бюлетенів, які містяться в розірваних коробках. Ті ж сили, які розповсюджували листівки з чорним піаром, організовують провокації на ОВК, а приписати ці дії намагаються мені.

Хочу ще раз підкреслити свою повагу до лідерів Об’єднаної опозиції, з багатьма з яких мене пов’язують навіть особисті дружні стосунки. У 2004 році ми стояли поруч як представники помаранчевих сил. Я, як голова Вінницької ОДА, спільно працював з ними у період 2005 -2010 років. Моя політична позиція усім добре відома, і думаю, що ті люди, які мене знають, не можуть навіть припустити мою причетність до того, що провокатори мені намагаються закидати.

І саме тому вважаю за можливе звернутись до лідерів об’єднаної опозиції з проханням зупинити такі дії і дати належну оцінку місцевим представникам партії, поведінка яких кидає тінь і на мене, і на політичну силу, яку я поважаю і підтримую. Переконаний, що сильна і чесна політична сила повинна відмежуватись від людей, які керуються тільки власними амбіціями і нехтують будь-якими моральними принципами.

Моя вимога на сьогодні одна – добитись чесного і відкритого підрахунку голосів на окрузі і не допустити фальшування та спекуляцій. Несучи відповідальність перед виборцями, які віддали свій голос за мене, перед усіма вінничанами, вважаю своїм обов’язком захистити їх право на вільне і демократичне волевиявлення. І я буду добиватись цього усіма передбаченими законом способами. Моя позиція визначається, перш за все, тим, що сьогодні йдеться про спробу заплямувати репутацію Вінниці як демократичного, європейського міста, інтереси якого я обіцяв захищати своїм виборцям.

Я прошу підтримки вимоги перерахунку голосів на рівні керівництва Об’єднаної опозиції. Зі свого боку, хочу ще раз наголосити – я переконаний у своїй перемозі, але готовий прийняти будь-який результати за умови, якщо він буде встановлений чесним та законним шляхом.

З повагою, Олександр Домбровський



Переглядів: 6036
Поширень: 0