Обов’язком органів місцевого самоврядування в ході підготовки до проведення виборів було забезпечення належних умов для роботи виборчих комісій. Вінницькі дільниці мали все необхідне для своєї роботи, а тому процес голосування пройшов без особливих проблем та ексцесів. Натомість підрахунок голосів на 11-му виборчому окрузі, який триває і досі, проходить далеко не так спокійно, як саме голосування, та із рядом порушень. Міський голова Володимир Гройсман висловив своє обурення з приводу ситуації, яка складається з підрахунком голосів по цьому округу. «Те, що відбувалось і відбувається зараз на 11-му виборчому окрузі, наводить тінь на наше місто. Хтось хоче за окремим сценарієм просто зруйнувати авторитет Вінниці в країні, і цього не можна допустити», - каже мер міста.

На думку Володимира Гройсмана, немає жодних проблем в тому, щоб відкрито, публічно, демократично підрахувати результати виборів по цьому округу і оголосити переможців. «Якщо виникають питання стосовно недовіри до підрахунку голосів, то я не бачу проблем (бо це є справа честі для кожного кандидата) чесно, відкрито та публічно перерахувати голоси. Блокування цього процесу наводить на думки, що є люди, яким потрібен цей скандал».

Говорив міський голова Володимир Гройсман і про випадки непорядного ведення кампанії, які мали місце ще під час передвиборчої агітації. Тоді на обох округах Вінниці поширювались сотні тисяч листівок із неправдивою інформацією про деяких кандидатів. «Зараз в продовження у Вінниці відбуваються незрозумілі речі, в які хочуть втягнути мене як міського голову і все наше місто. Я знаю про те, що в планах людей, які стоять за цими брудними речами, є чітка позиція щодо подальшої «розкрутки» цієї кампанії по дискредитації міста Вінниці, міської ради, міського голови. Ми не виключаємо, що і надалі будуть провокації, і навіть по завершенню виборчої кампанії та після оголошення результатів виборів, якими б вони не були. Вони будуть продовжуватись з допомогою таких самих методів. Але хочу сказати, що буде дана відсіч усім таким проявам, і ми не дозволимо псувати репутацію Вінниці».

Також мер обласного центру привітав усіх переможців виборчої кампанії по одномандатних округах Вінницької області, де вже підраховані усі голоси: «На мій погляд, формується достатньо непогана і якісна команда, яка зможе відстоювати інтереси нашого регіону і міста в парламенті. Я хочу привітати Петра Олексійовича Порошенка, Миколу Васильовичу Джигу, Григорія Миколайовича Калетника та інших переможців виборчих перегонів, які були обрані людьми».



Переглядів: 7266
Поширень: 0