- Нам треба низько вклонитися людям, які віддали здоров’я, а хто і життя, аби вберегти нас від чорнобильського лиха. Хіба могли вони подумати тоді, йдучи на подвиг, що сьогодні їм доведеться ледь не з простягнутою рукою просити у чиновників грошей на ліки? Нам потрібно нині всіляко підтримати цих людей, - сказав на зустрічі Сергій Кудлаєнко. Депутат погодився на пропозицію голови міської організації «Союз Чорнобиль України» Миколи Бойчука посприяти у відзначенні навесні 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

Крім того, Сергій Кудлаєнко запевнив, що для чорнобильців, які і для всіх інших вінничан залишаються відчиненими двері його громадської приймальні.

- Роботу громадських приймалень ми починали на вулицях як у Вінниці, так і в селах області: ставили намети, до них приходили депутати місцевих рад, мешканці, обов’язково на таких зустрічах був юрист і ми разом думали над вирішенням тих чи інших проблем. Із самого початку моєї каденції як депутата обласної ради запрацювала «Юридична клініка». Одне з основних питань, з якими зверталися люди – це допомога з позовами до суду «дітей війни». Тоді належна їм за законом допомога виплачувалась тільки за рішенням суду. Таких позовів ми підготували більше 2 тисяч. Для нас звичною практикою стала юридична допомога людям похилого віку з будь-яких питань, - говорить Сергій Кудлаєнко.

За словами депутата, його громадська приймальня працює по вулиці Соборній, 66, а щосереди, починаючи із 14-ї години, там постійно приймають юристи. На підтримку Сергія Кудлаєнка може розраховувати і молодь.

- Надзвичайно болюча проблема – працевлаштування молодих людей, які мають хто одну, а хто й дві-три вищі освіти. Бізнес потребує фахівців, але хоче, щоб це були люди з певним досвідом, стажем роботи. Ми провели низку «круглих столів» за участю студентів і вони запропонували оголосити конкурс-грант. Я погодився з цією ідеєю. Було створено спеціальний сайт, на якому зареєструвалося для участі в конкурсі близько 40 молодих людей. Вони надсилали проекти, де викладали своє бачення розвитку тієї чи іншої галузі, пропонували власні бізнес-ідеї. Були дуже цікаві проекти, на жаль, працевлаштувати ми змогли лише 5 учасників.

Втім, впевнений Сергій Кудлаєнко, аналогічні програми слід продовжувати. Адже вінницька молодь багата на цікаві креативні ідеї. А головне – молоді люди мають бажання працювати. Це показав також конкурс «Помічник депутата», що пройшов з ініціативи Сергія Кудлаєнка. Понад 50 студентів виявили бажання займатись громадсько-політичною роботою, разом з депутатами обласної та міської ради допомагати людям у вирішенні проблем громади.

Виховання молоді розпочинається з самого дитинства, тим паче зі шкільної лавки. Власне з метою зробити процес навчання більш цікавим для дітей Сергій Кудлаєнко розпочав проект «Wi-Fi у школах».

- У нас відбулись зустрічі у багатьох школах, де вчителі та батьки поставили питання про встановлення у навчальних закладах роутерів Wi-Fi. Справа в тому, що Інтернет є в усіх вінницьких школах, але підведений він до певних кабінетів і це дещо ускладнює користування мережею, в тому числі такою цікавою і потрібною програмою, як «ЩоденникUA», що дозволяє батькам слідкувати за успішністю своїх дітей через мережу Інтернет. Ми відгукнулись на цю пропозицію і сьогодні вже у 10-ти школах встановлено роутери. І вчителі, і діти, і батьки наразі задоволені, думаю, ця робота матиме продовження.

З думкою про наймолодших вінничан депутат Сергій Кудлаєнко долучився до запропонованого міською радою проекту встановлення дитячих майданчиків, що реалізується на основі співфінансування міської влади, самих мешканців і меценатів.

Для розв’язання проблем, що виникають на прибудинкових територіях, Сергій Кудлаєнко налагодив ефективну співпрацю із асоціацією старших по будинках.

Сергій Кудлаєнко

- На одній із зустрічей ми побачили, що є проблеми з комунікацією між мешканцями мікрорайонів і органами влади, правоохоронцями. Саме тому було прийнято рішення, що у кожному ЖЕКу має бути розміщено інформацію з контактами про дільничних міліціонерів. А також започаткована практика їх участі у цих зустрічах, де люди можуть ставити свої запитання, піднімати ті чи інші проблеми, - каже Сергій Кудлаєнко.

2012-го року у Вінниці було проведено «Уроки мужності» серед школярів, присвячені Дню Перемоги. За словами Сергія Кудлаєнка, діти, організовуючи зустрічі із ветеранами, звернулися до нього по підтримку і такі акції стали спільними, а відтак, більш ефективними.

Спілкування Сергія Кудлаєнка із активними школярами продовжилось у рамках проекту «Міні-Євро-2012»: перед європейським футбольним чемпіонатом за ініціативою депутата обласної ради було проведено турнір серед шкільних команд Вінниці, переможці якого – юні футболісти з 15-ї школи мали можливість відвідати один з матчів «Євро» у Києві.

- Минулого літа вінничани дуже добре відгукнулись на нашу ініціативу проведення дворових концертів за участю місцевих артистів. Ми також провели свято «Доторкнись до дитинства»: у Центральному парку зібрали понад тисячу дітей із Вінницького району, влаштували для них цікаві розваги.

Багато проектів не вдалося б реалізувати без активної позиції і підтримки громадських організацій, - каже Сергій Кудлаєнко. Особливо його вражає наполегливість і відданість справі громадського об’єднання людей на візках «Гармонія». Із його головою Раїсою Панасюк депутат уже багато років підтримує дружні стосунки. Серед ініціатив «Гармонії», які підтримує Сергій Кудлаєнко, особливо вінничанам запам’яталась виставка-ярмарок «Руками створена краса».

- Ці люди вміють створити уже теплу атмосферу, вони заслуговують на підтримку, - каже Сергій Кудлаєнко.

Співпраця депутата із громадою, його спілкування з вінничанами продовжуватиметься і наступного року. Працюватимуть діючі проекти та буде започатковано ряд нових, - запевнив Сергій Кудлаєнко.

- Минула виборча кампанія дещо «зв’язувала» руки, оскільки я балотувався за партійним списком, довелось тимчасово призупинити акції, які могли бути кимось розцінені, як агітація чи навіть підкуп виборців. Нині хочу запевнити: всі започатковані програми будуть продовжені. Я й надалі буду регулярно зустрічатися з людьми, звітувати перед виборцями, отримувати нові завдання і розраховую на підтримку вінничан у досягненні спільних цілей, - сказав Сергій Кудлаєнко.



Переглядів: 4489
Поширень: 0