Опозиціонери пропонують, зокрема, доповнити КК України статтею 351-1, якою передбачається, що голосування за допомогою електронної системи нардепом на пленарному засіданні ВР за іншого депутата карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років із позбавленням права займатися певною діяльністю на термін від трьох до п’яти років.

Парламентар від фракції «Батьківщина» Павло Петренко 18 січня на прес-конференції висловив сподівання, що депутати-мажоритарники й самовисуванці мають підтримати цей законопроект.

- Такого явища, як «кнопкодавство» у Верховній Раді, взагалі, бути не повинно, це ганебна практика, – прокоментував ситуацію журналісту ВінницяОк незалежний народний депутат Олександр Домбровський (обраний по Вінницькуому мажоритарному округу №11). – Якщо виборці довірили людині представляти їхні інтереси в парламенті, то народний депутат повинен там працювати особисто і, звичайно, -голосувати персонально. Я впевнений, що за голосування чужими картками народний депутат на 100 відсотків має нести відповідальність. Яку саме: кримінальну чи політичну? Це треба обговорювати. Впевнений, депутатському корпусу необхідно детально ознайомитися з поданим представниками опозиційних фракцій законопроектом, аби дійти належного висновку й остаточного рішення. В будь-якому разі, із «кнопкодавством» у Верховній Раді треба покінчити.



Переглядів: 3303
Поширень: 0