Олексій ПорошенкоОтож, у Бершаді із попереднім результатом у 77 % голосів перемогу здобув єдиний кандидат від об’єднаної опозиції Олексій Порошенко-молодший, отримавши перевагу над керівником району Михайлом Бурлакою (ПР), котрий набрав близько 18 % голосів. Тепер у Вінницькій облРаді буде два Олексія Порошенки – старший, батько Петра Порошенка, та молодший – син. Останній замінить у депутатському кріслі в облраді Григорія Заболотного, котрий пішов працювати до парламенту.

«Це найвищий результат, який показали демократичні сили під час довиборів до місцевих рад, які відбувалися в Україні 24 лютого. Вінниччина вкотре показала, що є плацдармом опозиційних сил в країні. Ряди нашого обласного депутатського корпусу поповнилися ще одним потужним та авторитетним депутатом» - зазначила голова обласної організації ВО «Батьківщина» Людмила Щербаківська.

«Я щиро дякую всім, хто підтримав мене та демократичні сили області. Як депутат обласної ради, виконаю всі пункти своєї програми, які підтримані місцевими жителями. А окрім цього зможу показати плідну роботу на розвиток Вінниччини в депутатському корпусі в лавах «Батьківщини», - зазначив Олексій Порошенко.

Василь ПоліщукУ Калинівському районі, інтереси якого в облраді представляв Олександр Домбровський – нині народний депутат, – із результатом близько 70 % голосів перемогу здобув голова райдержадміністрації регіонал Василь Поліщук. Нагадаємо, що право брати участь у цих виборах Поліщук виборював у суді – за кілька днів до виборів облвиборчком зняв його кандидатуру через незареєстровану передвиборчу агітацію у газетах, проте судом було доведено, що дані матеріали агітації не містять і зобов’язав виборчу комісію включити Поліщука у список кандидатів.

Попередньо відомо, що на другому місці виборчих перегонів по 14-му округу «свободівець» Костянтин Васюк, а «бронза» дісталася кандидату від Компартії Сергію Драчуку.

Дані виборів попередні і наразі відбуваються їх уточнення в облвиборчкомі.

Нагадаємо, що усього на довибори у Вінницьку обласну раду по двох виборчих округах подали заявки 17 кандидатів.



Переглядів: 6417
Поширень: 0