Таке рішення глава уряду прийняв після звернення народних депутатів Ігоря Калєтніка та Оксани Калетник завдяки своєчасно наданій ними інформації. Кабінет Міністрів України вивчив обґрунтування цієї проблеми та відмовився від реорганізації Ямпільської ЦРЛ заради проведення в регіоні медичної реформи.

Треба визнати: на сьогоднішній день медична реформа в Україні перетворилась на невдалий експеримент. Замість сучасних лікарень ми сьогодні бачимо масове закриття медичних закладів, неможливість громадян у чотирьох пілотних регіонах вчасно отримати медичну допомогу належного рівня. Особливо ця проблема стосується тих українців, які проживають у сільській місцевості. Практика централізації медичних установ і закладів, передбачена медичною реформою, виявилась провальною. Депутати неодноразово піднімали питання про скасування медичної реформи перед Кабінетом Міністрів, й надалі будуть вимагати від уряду припинити знущання над мешканцями пілотних регіонів, яким не пощастило потрапити під цей невдалий експеримент.

Ямпільський район – найбільш віддалений від обласного центру. І разом з тим найбільш населений у порівнянні з іншими районами Вінницької області, де проживають 42 тисячі мешканців. У разі перенесення лікарні мешканцям Ямпільщини для отримання кваліфікованої медичної допомоги потрібно було б долати сотні кілометрів. А мешканцям деяких віддалених сіл, таких як Михайлівка, Буша, – 167 кілометрів до найближчого кваліфікованого медичного центру. Це позбавило б громадян можливості вчасно та у повному обсязі отримати необхідне лікування.

Фахівці запевняють, що сьогодні в Ямпільській ЦРЛ хворим надається висококваліфікована медична допомога в різних галузях медицини – хірургії, акушерства і гінекології, неврології. Тут виконують хірургічні операції різної складності. Пологове відділення районної лікарні є одним з найкращих в області. Минулого року установою закуплено нове обладнання і апаратура, на ремонт у 2012 році витрачено понад 700 тисяч гривень. За участю спонсорів і коштів району в лікарню придбано сучасний рентген-апарат вартістю близько одного мільйона гривень, що є одним з найкращих в області.

Народні депутати своїми діями довели: сьогодні громада здатна впливати на рішення, що приймає керівництво держави, та, що діючи разом, завдяки небайдужості та активності громади, виконавча влада може чути, бачити в розуміти.



Переглядів: 6344
Поширень: 0