Фракція комуністів готова підтримати законопроект про проведення позачергових виборів у п’яти проблемних округах, а також в округах П. Балоги і О.Домбровського, коли такий законопроект буде винесений на розгляд до сесійної зали. Про це в ході круглого столу «Що повинен зробити парламент для належної організації виборів депутатів у проблемних виборчих округах?» заявила народний депутат Оксана Калетник.

«Рішення всіх законних органів влади необхідно враховувати і виконувати», - вважає парламентарій.

За її словами, це необхідно для збереження і розвитку правової культури населення. «Це важливіше, ніж навіть представництво волі одного з округів. Оскільки, якщо ми сьогодні не визнаємо легітимність одного інституту, то завтра не будемо визнавати легітимність правової системи в цілому, так ми скочуємося до більш примітивних способів вирішення суспільних питань - до вуличної демократії, за якою стоїть небезпека відкритих громадянських конфліктів», - зазначила народний депутат.

«Можна мати різні точки зору на закон, міняти його, виходячи з них, але виконувати його потрібно», - додала вона.

На думку Оксани Калетник, сьогодні ми спостерігаємо війну між двома кланами - владою і опозицією. І на кону в цій війні аж ніяк не інтереси народу.

Тому, за словами парламентарія, при обговоренні законопроекту, який стосується перевиборів у проблемних округах, в першу чергу, необхідно говорити про те, чиї інтереси цей закон відображає і захищає.

Оксана Калетник підкреслила, що для комуністів важливо, щоб законодавство відображало і захищало інтереси простого народу, гарантувало вільне волевиявлення людей і захист результатів виборів. «Подивіться, що відбувається в Києві, де влада і опозиція, вміло маніпулюючи суспільною свідомістю, затягує вибори? Комуністи, на відміну від інших парламентських партій, не ставлять необхідність проведення виборів у Києві у залежність від якихось своїх політичних інтересів. Ми наполягаємо на тому, що вибори в Києві повинні відбутися цього року», - пояснила депутат.

Така ж ситуація, за її словами, склалася і з проблемними округами. «Представники опозиції, організовуючи акцію «Вставай, Україно!» заявляють, що люди готові до зміни влади. Чому ж тоді не провести вибори якомога швидше? Але замість конструктивного діалогу опозиція блокує трибуну», - зазначила Калетник.

За її словами, вибори голів міських, сільських та селищних рад, які проходять по країні, наочно продемонстрували, що явка була не дуже високою, незважаючи на те, що сезон відпусток ще не почався. А ось фальсифікацій було безліч. Тому необхідно вирішувати саме цю проблему. «Фракція комуністів виступає за посилення відповідальності за фальсифікації на всіх стадіях виборчого процесу - починаючи з визначення меж округів і форми виборчих документів і закінчуючи висуненням кандидатів, агітаційним періодом, днем ​​голосування та підбиттям підсумків виборів», - резюмувала О. Калетник.



Переглядів: 3656
Поширень: 0