Нагадаємо, що станом на ранок 14 лютого під вартою залишалися 11 осіб, з них – четверо у Черкаській, двоє – у Дніпропетровській областях, а також по п’ять – у Києві та Київській області.

Цим рішенням влада продемонструвала бажання знаходження компромісу.

Як відомо, опозиція наполягала на тому, щоби спочатку були звільнені всі затримані, і тільки потім вони звільнять захоплені державні установи – приміщення обласних державних адміністрацій та Київської міської державної адміністрації. Таке рішення було затверджено 11 лютого Радою Майдану. А закон про амністію, навпаки, передбачав спочатку звільнення всіх приміщень і вулиць, а лише потім – протестувальників з-під варти.

Судячи з цього, компроміс між владою та опозицією був знайдений, шляхи зняття напруги були узгоджені. Зараз – крок за опозицією. Окремі активісти протягом тижня вже висловлювались про те, що утримання адмінприміщень обласних державних адміністрацій не має сенсу.

Народний депутат фракції «Батьківщина» Володимир Бондаренко в коментарі УНН 14 лютого заявив: «По Києву є така ситуація, що є згода звільнити приміщення Київради... Є готовність звільнити це приміщення і посунутися з барикади на Грушевського».


Переглядів: 2500
Поширень: 0