У понеділок, 14 квітня, у Києві відбулася зустріч народного депутата України, Співголови Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС Петра Порошенка з місією спостерігачів ОБСЄ по спостереженню за виборами президента на чолі з головою місії Таною де Зулуетою.

Порошенко підтвердив готовність сприяти роботі місії делегаці ОБСЄ в Україні для забезпечення чесних виборівПід час зустрічі обговорювалася ситуація в Україні в контексті проведення дострокових виборів президента України 25 травня поточного року та зростання криміногенного напруження в східних областях, викликаного прямим втручанням сусідньої країни у внутрішні справи України.

Особливу увагу під час зустрічі було приділено необхідності проведення чесних і прозорих виборів. Сторони погодилися з тим, що вибори в будь-якому разі мають відбутися у визначений термін. Порошенко наголосив, що сьогодні проведення виборів є внеском в стабільність України, в тому числі й в питаннях загальноєвропейської безпеки. Він виклав своє бачення ролі міжнародних спостерігачів у питання забезпечення демократичних стандартів передвиборчої кампанії та унеможливлення фальсифікацій виборчого процесу.

Представники місії проінформували Порошенка про графік підготовки і оприлюднення попереднього, проміжного та фінального звітів по роботі місії.

Порошенко підтвердив готовність усіляко спряти роботі місії в Україні.

Сторони також обговорили питання нових змін до Конституції, враховуючи необхідність забезпечення належного проведення виборів.



Переглядів: 3075
Поширень: 0