Кандидат у Президенти висловив занепокоєння, що в країні досі не розпочато процес люстрації:

- Завдання люстрація і очищення влади є вкрай важливим. Не працює Національне антикорупційне бюро, не працює люстраційний комітет - їх не існує, бо немає закону. Я вніс пропозицію щоб на всіх рівнях, за 5 днів до призначення посадової особи, розміщувати відповідну інформацію на сайтах державних органів. Це дасть можливість громадськості висловити свої думки, обговорити кандидатуру, щоб уникнути нових Майданів.

Вкрай важливим питанням Анатолій Гриценко вважає проведення президентських виборів. За його словами, владна вертикаль нині – у «підвишаному» стані, бо майже всі призначення - виконуючий обов’язки.

- В Україні зараз немає законно обраного Президента. Є виконуючий обов’язки Президента, - пояснює Анатолій Гриценко, - А в.о. має лише частину президентських повноважень.
Анатолій Степанович також упевнений, що вибори Президента необхідно провести іще з однієї важливої причини – щоб зірвати агресивні плани Путіна.

- Президент як верховний головнокомандувач має керувати обороною країни, - підкреслює кандидат. - І саме Президент має координувати зовнішню політику держави. Путін не піде до нас з агресією, коли побачить силу.

Прокоментував лідер партії «Громадянська позиція» і ситуацію на Сході України:

- На Сході ситуація залишається складною. Там продовжують викрадати і катувати людей. Це неприпустимо! Кожного дня спостерігаємо злочинні дії диверсантів з Росії. Злочинці захоплюють зброю. В таких випадках реакція має бути жорсткою – знешкодити! Але реакція української влади відбувається із злочинним запізненням. Якщо б все робилося вчасно, і Крим був би українським. Крим здали. Ми слабші ніж Росія, але ми можемо себе захистити і не допустити загрози Росії. Народ, армія, влада, якщо це збалансовано, то ніяка агресія не страшна. Народ після Майдану піднесений патріотично: ніколи такого не було, щоб до військкоматів стояли черги, люди перераховують гроші на підтримку Міноборони. Українська армія має серйозний бойовий потенціал, який при розумному використанні дасть Путіну потужний сигнал: «Україну краще обходити стороною». Але головнокомандувач повинен діяти професійно, бо можна мати потенціал, але не мати клепки… Влада наразі – наше найслабше місце. Отже, є шанс обрати легітимного президента з його можливостями для очищення влади і захисту українців. Ми повинні уникнути війни і дати людям спокій.

А ще кандидат у Президенти Анатолій Гриценко запропонував українським олігархам та мільярдерам добровільно поділитися своїми статками з державою:

- Зараз, коли українська земля під загрозою, пропоную олігархам половину своїх статків передати народу добровільно. Ці гроші можуть бути спрямовані на поліпшення екології, на розвиток медицини та сучасних технологій, на переозброєння армії тощо. Так уже зробили олігархи в США. Досить спекулювати на патріотизмі людей, які через СМС відправляють гроші на потреби військових, які відривають копійку від своїх невеликих статків. Хай олігархи доведуть, що є патріотами України. Якщо це зробили американці, то чому не можуть зробити наші мільярдери та мільйонери? Це цілком реально! Це поки не вимога, а наполегливе прохання.


Переглядів: 3276
Поширень: 0