Треба виправляти помилку діючої влади, яка відпустила Віктора Януковича, він буде засуджений і міжнародним, і українським судом. Про це заявив кандидат на пост Президента України Петро Порошенко під час зустрічі з волонтерами своєї виборчої кампанії в Києві в НТУУ «КПІ».

Порошенко повідомив, що наразі готується 17 позовів від імені держави Україна: починаючи від Міжнародного суду ООН щодо визнання незаконним факту анексії Криму, і закінчуючи Міжнародним трибуналом в Гаазі з приводу дій колишньої влади. «Перший крок до цього зроблений – ми створили Міжнародну слідчу комісію за участю Ради Європи, що досліджує злочини Януковича, які він здійснив під час розгону Майдану з застосуванням зброї і вбивства мирних людей», - повідомив кандидат в президенти.

Він також додав, що за його пропозицією до досліджень Міжнародної слідчої комісії долучили розслідування трагічних подій в Одесі, що сталися 2 травня. «Винні у загибелі мирних людей, неважливо з якого боку – тих, що йшли з українським прапором, чи проросійських активістів, яких труїли у Будинку профспілок, - мають бути покарані», - наголосив Порошенко.

Порошенко також підкреслив, що Росія погодилась взяти участь у цій комісії і змушена буде видати В.Януковича. «Суд над Януковичем буде відбуватися не кулуарно, не таємно, а на найбільшому стадіоні столиці, бо бажаючих бути присутнім на цьому процесі буде дуже багато. Весь світ має побачити, що наробив цей злочинець, який сприяв анексії Криму і віддавав накази на вбивство сотень людей», - підкреслив Порошенко.



Переглядів: 3584
Поширень: 0