Порошенко здобув майже одностайну підтримку експертів завдяки своєму попередньому досвіду, знанню європейських мов та чіткому баченню подальших кроків на шляху до європейської інтеграції. Зокрема серед найголовніших завдань, які Порошенко планує виконати на посту Президента є наступні: нульова толерантність до корупції, дерегуляція та створення прозорих умов для бізнесу, реформа силового блоку та правоохоронної системи.

“Якщо ми ставимо за мету побороти корупцію, побудувати верховенство права і незалежну судову системи, здійснити кроки по лібералізації економіки, створення потужного інвестиційного клімату, і врешті решт, декларуємо дуже сильну амбіцію щодо набуття членства України в ЄС - то ми маємо перейти від слів до дій”, заявив переможець номінації. Порошенко високо відзначив роль громадянського суспільства. “Думаю, що наша взаємодія із громадянським суспільством є дуже європейська”, наголосив переможець номінації.

Порошенко також привітав присутню на нагородженні Ольгу Богомолець, яка посіла третє місце у рейтингу “Європейський президент”: “те що ми разом, те що є така оцінка, це запорука того, що ми спільна команда демократичних сил, що ми можемо врешті-решт об’єднатися”, заявив він.

Згадуючи Вільнюський саміт “Східного партнерства”, де Україна могла ще в листопаді минулого року підписати Угоду про Асоціацію з ЄС, Порошенко передав активістам Європейський прапор, який був на акції у Вільнюсі, додавши, при цьому: ”кожен із нас до останнього молився, до останнього сподівався, що розум повернеться до тодішніх керівників України. Ми намагалися всіма доступними засобами, флешмобами, появою у всіх тих приміщеннях, де проводились переговори демонструвати європейський вибір України”.

Порошенко відзначив, що Президент Литви Даля Грібаускайте абсолютно справедливо була відзначена більшістю кандидатів-учасників рейтингу як найвизначніший діючий політик, адже вона зіграла виключну роль під час литовського головування у ЄС і продемонструвала щиру відданість Україні і просуванню України в Європу: ”Литовський президент зробила все що могла, щоб забезпечити підписання Угоди про Асоціацію під час головування Литви в ЄС”.

Наостанок Петро Порошенко повідомив, чим би хотів займатись по завершенні каденції, у разі перемоги у президентських перегонах: “Я б хотів стати депутатом парламенту - Європейського парламенту. Тому моє завдання, щоб Україна нарешті стала членом Європейського Союзу”.



Переглядів: 3512
Поширень: 0