Так, за даними Всеукраїнського телевізійного екзит-полу Петро Порошенко отримав 57,3% голосів. Це означає, що другого туру президентських виборів не буде. Другою до фінішу прийшла Юлія Тимошенко з результатом у 12,4%. Третє місце сенсаційно посів Олег Ляшко, набравши 8,7% голосів українців.

Екзитпол TNS

У топ-5 також потрапили Анатолій Гриценко (6%) і Сергій Тігіпко (4,4%). Михайло Добкін отримав лише 2,3% голосів виборців, а Вадим Рабінович - 2%. Ольга Богомолець набрала 1,8%, Олег Тягнибок - 1,5%, Петро Симоненко - 1,3%, а Дмитро Ярош - 1,1%. Решту кандидатів не подолали бар\'єр у 1%.

Національний екзит-пол

Водночас, за даними Національного екзит-полу, Порошенко отримав 55,9% голосів українців. Юлія Тимошенко набрала лише 12,9%, а Олег Ляшко фінішував третім з результатом 8%.

За Анатолія Гриценка і Сергія Тігіпка проголосувало 6,3% і 4,7% відповідно, Михайло Добкін набрав 2,1%. Ольга Богомолець та Вадим Рабінович отримали по 1,9%, Олег Тягнибок - 1,3%, Петро Симоненко - 1,1%. Інші кандидати набрали менше 1%.

Після оголошення даних екзит-полів Петро Порошенко виступив із заявою у своєму штабі.

"Хочу подякувати українському народу, що він взяв рекордну участь в голосуванні. Україна ніколи не мала такої високої явки", - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що рекордною була явка як в Україні, так і за її межами.

"Досі на площах перед нашими консульствами стоять тисячі українців, що приїхали взяти участь у виборах", - сказав він.

При цьому Порошенко зазначив, що голосуванню не завадили ні дощ, ні гроза.

Водночас він заявив, що гроза є гарним знаком на початку нових звершень.

"Я дуже хотів подякувати всім за ту підтримку, яку українці продемонстрували мені і моїй команді", - сказав Порошенко.

Він окремо наголосив на трьох моментах.

Перше – це те, що українці підтримали соборну Україну. Друге, за словами Порошенка, – 85 відсотків українців підтримали європейський вибрів України. І третій момент, на кому він наголосив, це голосування жителів Криму та Донбасу.

"Окрему подяку хочу винести мешканцям Криму, які у найважчих умовах виїхали та зробили все можливо, тисячі кримчан взяли участь в голосуванні", - сказав Порошенко.

"Також хочу подякувати сотням тисячам мешканців Донбасу", - сказав політик. При цьому він зазначив ту небезпеку, яка переслідувала жителів Донбасу.

"Сьогодні проголосувала вся країна", - резюмував Порошенко.



Переглядів: 4758
Поширень: 0