Сьогодні у Верховній Раді глава парламенту Олександр Турчинов оголосив про розпад коаліції "Європейський вибір". Коаліція була створена членами фракцій "Батьківщини", "УДАРу", "Свободи" та депутатських груп "Економічний розвиток" і "Суверенна європейська Україна" наприкінці лютого.

Після написання заяв депутатів з різних фракцій Турчинов оголосив про розпад коаліції. Нагадаємо, першими про свій вихід з коаліції доповіли у фракціях "УДАРу" та "Свободи", пояснюючи, що роблять це заради найшвидших дострокових виборів до парламенту.

Президент України Петро Порошенко в цілому позитивно оцінив самознищення коаліції.

Глава держави наголосив, що суспільству необхідне перезавантаження влади і підтримав розформування парламентської коаліції.

"Вихід двох фракцій зі складу коаліції свідчить, що частина народних депутатів не вчепилася мертвою хваткою за свої крісла, а відчуває настрої виборців і ними керується", - цитує слова Порошенка його прес-служба.

Також він заявив про те, що вихід "УДАРу" та "Свободи" з коаліції не має паралізувати роботу парламенту, тому нардепи мають і далі приймати важливі рішення, зокрема, закон про зміни до державного бюджету.

"Я закликаю всіх народних депутатів до відповідальної роботи в парламенті з усвідомленням того, що Україна сьогодні бореться за суверенітет, за територіальну цілісність, за саме існування нашої держави, за майбутнє українського народу!", - резюмував Порошенко.

У зв`язку з останніми подіями у ВР, усе частіше політики говорять про перевибори парламентарів. І навіть називають можливу дату – 26 жовтня цього року.



Переглядів: 3481
Поширень: 0