Так, політична партія «Громадянська позиція» (Анатолій Гриценко) веде у своїх лавах до парламенту підприємця Зою Високогляд з міста Гайсин, яка включена до виборчого списку партії під № 134, і ще трьох вінничанин: директора ТОВ «Вінницька ІТ-Академія» Романа Мельника, включеного до списку під № 94; письменника, головного редактора журналу "Вінницький край Вадима Вітковського, який у списку під № 69 (до речі, В. Вітковський – підполковник запасу, служив у КДБ та СБУ, донедавна був також радником екс-голови Вінницької обласної ради Сергія Татусяка з питань культури та духовності) та головлікаря ПП «Медитекс» Сергія Гайструка (у списку під № 28).

Комуністична партія України внесла до свого виборчого списку під № 21 пенсіонерку Лідію Закусилову, яка вже намагалась потрапити до ВР у 2012 році, балотуючись від КПУ в окрузі №14. Під № 52 у списку КПУ йде 1-й секретар Вінницького міськкому партії Ольга Кусіліді, під 76-м номером вінничанка Олександра Дудіна, яка є 2-м секретарем Печерського райкому КПУ міста Києва. Секретар обкому КПУ Сергій Драчук з села Івча Літинського району Вінниччини – на 84-му місці у списку, 2-й секретар Мурованокуриловецького райкому Руслан Ільчук – на 149-му, а 1-й секретар Гайсинського райкому Максим Кирилюк стане народним депутатом, якщо його партія приведе до парламенту як мінімум 172 депутати, бо він у списку розміщений на почесному 172 місці.

Про те, чи йдуть у Раду, і яким способом (у списках чи в округах) більш відомі вінницькі політики, наразі можемо дізнаватися лише за підсумками з’їздів політичних сил. Звісно, така інформація про балотування не є повною та остаточною.

Отже, голова обласної організації «Батьківщини» Людмила Щербаківська, яка після Євромайдану зовсім недовго попрацювала на посаді заступника голови ОДА, у списку своєї політсили розташована під №35 (у 2012 р. її 132 номер у списку був непрохідним). А на 11-му місці в списку команди Юлії Тимошенко – керівник аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор Жданов, вінничанин за походженням. Дещо нижче у списку ВО «Батьківщина» розташовані імена заступника голови обласної парторганізації Владислава Роя (№62), депутата облради і голови ВАТ «Хмільниксільмаш» Миколи Зелінського (№114), депутата облради і головлікаря санаторію "Хмільник" Олександра Галаченка (№116), депутата Вінницької міськради Юрія Іорданова (139), Олександр Злощинський з Шаргорода (164) та представник Спілки офіцерів Ігор Окуленко (207).

Колишній міський голова Вінниці, а нині віце-прем’єр Володимир Гройсман у списку партії «Блок Петра Порошенка» в першій п’ятірці - під 4-м номером. Під №27 у списку команди Президента – Григорій Заболотний (викладач-аграрій, був колись головою облради, у 2012-му став нардепом, перемігши в 17-му окрузі, був довіреною особою Порошенка на цьогорічних президентських виборах). А лідер вінницьких ударівців Геннадій Ткачук у цьому ж списку має 42-й номер (позаторік він пройшов до Ради за списком партії «УДАР»). А на 63-му місці директор департаменту адмінпослуг Вінницької міськради і депутат облради (від «Фронту змін») Сергій Кудлаєнко.

У списку «Радикальної партії» Олега Ляшка під №3 – командир батальйону «Айдар» вінничанин Сергій Мельничук.

Комбат з Вінниці Андрій Тетерук включений під 5-м номером до списку партії «Народний Фронт» на чолі з прем’єром Арсенієм Яценюком. Вінничанкою можна вважати також Вікторію Сюмар (виросла у Вінницькій області), яка у списку партії «Народний Фронт» на 7 місці.

На 27-й позиції у списку «Свободи» вінничанин Олексій Фурман, підприємець і лідер свободівців області, який у 2012 р. теж перебував у списку цієї політсили, але тоді його 26-е місце виявилось непрохідним, і Фурман став нардепом лише в березні цього року (список «посунувся», коли нардепи А. Мохник та І. Швайка пішли працювати в Уряд).

З партією С. Тігіпка балотується до ВР екс-голова Вінницької ОДА Микола Джига (на минулих виборах переміг в окрузі №15 як висуванець Партії Регіонів), якого нині «Сильна Україна» розташувала на 14-му місці у своєму списку.

«Розкрити карти» своїх списків наразі спромоглися ще не всі політичні сили. Так, на рівні кулуарних версій є інформація, що у списку Опозиційного блоку може опинитися колишній голова обласної ради і колишній регіонал Сергій Татусяк, який зараз є одним з очільників Партії розвитку України. Можливо, вінничан включить до своїх списків і якась маловідома партія – більш повну картину матимемо після реєстрації всіх списків у ЦВК.



Переглядів: 5138
Поширень: 0