В область прибула група довгострокових спостерігачів місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі для спостереження за процесом підготовки позачергових виборів до Верховної Ради України, що відбудуться 26 жовтня 2014 року.

На Вінниччину стежити за виборами приїхали спостерігачі ОБСЄ

30 вересня представники ОБСЄ зустрілися з головою облдержадміністрації А. Олійником та виконуючим обов’язки Вінницького міського голови, секретарем міської Ради С.Моргуновим.

Коментуючи підготовку до виборів, Анатолій Олійник зазначив: що проблем з організацією проведення виборів на Вінниччині не буде, влада зробить все, аби забезпечити демократичне волевиявлення вінничан.

На Вінниччину стежити за виборами приїхали спостерігачі ОБСЄ

Голова облдержадміністрації переконаний, що позачергові парламентські вибори-2014 в області відбудуться «спокійно, сконсолідовано і без проблем». Він додав, що влада в області максимально сприяє створенню належних матеріально-технічних умов для організації волевиявлення виборців Вінниччини. Анатолій Олійник також запевнив: «В обласній адміністрації представники ОБСЄ завжди можуть отримати необхідну інформацію та допомогу».

Коментуючи підготовку до виборів в місті Вінниці Сергій Моргунов зазначив: «На території міста знаходяться два обласних виборчих округи (11 та 12), які матеріально та технічно забезпечені в повному обсязі. Влада міста чітко розуміє, що її головне завдання – це максимальне сприяння роботі обласних виборчих комісій, аби вибори на території міста пройшли прозоро та у відповідності з чинним законодавством».

Під час зустрічі сторони обговорили питання моніторингу виборчого процесу та забезпечення прозорості його проведення.

На Вінниччину стежити за виборами приїхали спостерігачі ОБСЄ

Анатолій Олійник висловив сподівання, що співпраця обласної влади з міжнародними спостерігачами буде плідною та конструктивною. З свого боку керівник області пообіцяв допомогти у вирішенні будь-яких проблемних питань в роботі місії.

Іноземні гості висловили сподівання, що виборчі перегони на Вінниччині відбудуться у рамках чинного законодавства.



Переглядів: 3257
Поширень: 0