Грандіозний розкол в оточенні Юлії Тимошенко, після якого її соратники Олександр Турчинов з Арсенієм Яценюком пішли на вибори окремим "Народним фронтом", мало позначився по середовищі вінницького осередку партії "Батьківщина". Тут, тихе "болото", яке утворилось ще на початку 2000-х продовжує засмоктувати пил активістів, та не допускати до партійної влади людей із активною життєвою позицією. Панують лише "бабки".

Кого Щербаківська відрядила на вінницькі округи, щоб трохи поповнити "партійну касу"?

Таке становище вінницьких "юлєведов" вже за три тижні призведе до сумного для "Батьківщини" результату виборів до Верховної Ради. При чому вінницький "провал", колись базового для себе регіону, у значній мірі благословила сама Юлія Тимошенко, пускаючи на керівні посади політзаробітчан.

Кого Щербаківська відрядила на вінницькі округи, щоб трохи поповнити "партійну касу"?

І хоча зараз Вінниця і область завішані біг-бордами "Батьківщини", висновки про виборчий провал партії Тимошенко напрошується саме через її кадрову політику. Адже зареєстровані цієї партією кандидати в одномандатних округах свідчать саме про намір "злити" вибори, ніж здобути депутатські мандати. Аналогічна ситуація із вінницькими списочникиками "Батьківщини" - тут примарні шанси зайти у парламент є лише у лідерки вінницьких біло-сердечних, колишньої заступниці губернатора Людмили Щербаківської. Да і то, шанси у неї досить примарні, адже для цього тимошенківцям треба набрати не менше 15% голосів виборців, а цього поки що не спостерігається, зважаючи на досить коротку виборчу компанію (лише місяць) та низькі стартові позиції (останні рейтингові опитування давали "Батьківщині" лише близько 5% голосів).

Тож, кого Щербаківська відрядила на вінницькі округи, щоб трохи поповнити "партійну касу", а можливо і власну:

По округу №11 у західній частині Вінниці та Вінницького району знову, як і в 2012 році балотується 62-річна Наталія Солейко. Правда тоді, вона йшла на вибори як "опальний" лікар Вінницької обласної дитячої лікарні, то зараз вона вже посадовець - в березні її за домовленістю між фракціями "Батьківщини" та Партії регіонів разом із Сергієм Свитком обрали до керівництва Вінницької обласної ради. Свитка - головою облради, Солейко - заступницею. Окрім того, нещодавно вилізла дуже неприємна для Наталії Петрівни інформація - виявляється вона вже кілька років є інвалідом другої групи, якому протипоказана активна розумова й фізична діяльність. До того ж, не піднімають рейтинг Солейко й численні скандали із "торгівлею" посадами, які розпочалися в облраді після її приходу на керівну посаду.

Кого Щербаківська відрядила на вінницькі округи, щоб трохи поповнити "партійну касу"?

Округ №12, який ще у народі називають "порошенківським" (тут у 2012 році депутатом обирався нинішній Президент України Петро Порошенко, а зараз балотується його син - Олексій), вінницькі тимошенківці віддали голові Вінницької районної ради Сергію Сітарському. Саме Сітарський у 2012 році очолював окружну виборчу комісію №11, коли там почались заворушення з підрахунком голосів. Це саме той Сітарський, який був головою райради у 2010 році й першим організував "ширку" між БЮТівцями та Партією регіонів. Правда вона проіснувала недовго й за рік регіонали витіснили з його посади голови райради. Про Сітарського колеги по райраді кажуть, що це відмінний майстер земельних афер. Кажуть, що проти нього за земельні "продєлки" порушено кілька кримінальних справ. Тож результат його підтримки на окрузі прогнозований і передбачуваний.

Кого Щербаківська відрядила на вінницькі округи, щоб трохи поповнити "партійну касу"?

В окрузі №13 (Хмільник, Козятин, Калинівка) "Батьківщина" не виставила свого партійного кандидата. Пов’язано це, скоріше за все тим, що Юлія Тимошенко очікувала, що по ньому від "Батьківщини" піде Микола Катеринчук. Але той несподівано для БЮТівців вирішив балотуватися від президентського "Блоку Петра Порошенка". Йому й віддають перевагу і опитування, і думки вінничан, що живуть на території округу.

Аналогічна ситуація із кандидатом від "Батьківщини" виникла й на окрузі №14 (Жмеринка, Бар, Літин, Тиврів). Тут у 2012 році йшов та майже переміг Іван Мельничук. Правда потім у підрахунок голосів "включилися" тітушки Віктора Жеребнюка, які й принесли перемогу своєму роботодавцю. А вже у 2014 році Мельничук балотується від "Блоку Петра Порошенка". Більше того, він на даний момент очолює обласну організацію президентської партії. Ну а "Батьківщина" відправила мститися Мельничуку Володимира Білоівана - депутат обласної ради та голову Тиврівської райдержадміністрації, який правда мешкає у Вінниці.

Кого Щербаківська відрядила на вінницькі округи, щоб трохи поповнити "партійну касу"?

В окрузі №15 (де в 2012 році депутатом став тодішній голова облдержадміністрації Микола Джига), висуванцем "Батьківщини" зареєстрований ще один мешканець Вінниці Вадим Кудіяров. Кудіяров проявився на політичному фронті Вінниччини під час Євромайдану, як "провідник" вінницьких ультрас. Правда він встиг вляпатися у кримінальну історію із вимаганням 100 тисяч доларів від головлікаря обласної дитячої лікарні та колишньої керівниці фракції Партії регіонів в облраді Тетяни Антонець.

Кого Щербаківська відрядила на вінницькі округи, щоб трохи поповнити "партійну касу"?

Ще один "непрохідний" висуванець партії Юлії Тимошенко зареєстрований в окрузі №16. Це нинішній голова Могилів-Подільської районної ради Володимир Сірант. Його обрання головою райради стало можливо у березні, коли місцева "Батьківщина" домовилась із могилівськими регіоналами, яких у райраді 23 з 55 депутатів. Тож відповідно і "слава" відразу покотилася по Могилів-Подільскому району. А в інших районах округу, який, до речі розтягнутий вздовж південного кордону на 160 кілометрів, Сіранта мало хто знає, да і навряд чи встигне познайомитись.

Кого Щербаківська відрядила на вінницькі округи, щоб трохи поповнити "партійну касу"?

По округу №17, де у 2012 році "Батьківщина" підтримала людину Порошенка Григорія Заболотного, зараз від юліної партії балотується Юрій-Януарій Шостак. Про Шостака вінничани можуть більше дізнатися або в міліції, або в суді, адже Шостак відомий, як власник мереж вінницьких ломбардів. І навіть свою п’ятикімнатну квартиру, в якій зараз живе його сім’я, займаючи увесь третій поверх будинку на Пирогова, біля мікрорайону "Поділля" Шостак "віджав" через суд у сім’ї померлого будівельника Самойленка.

Кого Щербаківська відрядила на вінницькі округи, щоб трохи поповнити "партійну касу"?

Ні і останній кандидат у мажоритарними від вінницької "Батьківщини" - це Костянтин Якименко, який балотується в окрузі №18, де зараз депутатствує президент Вінницького національного аграрного університету Григорій Калетнік. Для програшу Якименка, який, до речі живе у Вінниці, в окрузі із центром і Іллінцях, вірніше його робота на Калетніка, свідчить два фактори. По-перше вони є родичами, хоча і не близькими, проте родинні зв’язки Якименка і Калетніка стали запорукою перемоги останнього в 2012 році. А по друге негласна підтримка Калетніка вінницьких БЮТівців останні півроку більш ніж красномовно говорить про намір висуванця "Батьківщини" перемогти його.

Кого Щербаківська відрядила на вінницькі округи, щоб трохи поповнити "партійну касу"?

Тож, вже за два з половиною тижні вірні прихильники Юлії Тимошенко будуть свідками, як її висуванці методично програють вибори. І на це знайдуть масу зовнішніх причин, проте це фіаско є результатом того середовища, яке утворилось всередині вінницької "Батьківщини". І, на жаль, лідери цієї партії не роблять висновків зі своїх помилок.



Переглядів: 4743
Поширень: 0