Верховна Рада проголосувала за зміни, внесені президентом, до закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей"

"За" проголосували 265 народних депутатів, передає кореспондент Еспресо.TV.

"Проект закону розроблено з метою нормалізації суспільно-політичної ситуації та функціонування на належному рівні органів місцевого самоврядування на зазначених територіях шляхом проведення позачергових виборів депутатів районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад, сільських, селищних, міських голів", - йдеться у пояснювальній записці, опублікованій на сайті парламенту.

Рада дозволила вводити спецстатус районам Донбасу тільки після проведення місцевих виборів

У свою чергу, як передає "Укрінформ", представник президента у парламенті Степан Кубів підкреслив, що позачергові місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей будуть проведені лише за умови врахування загальноприйнятих міжнародних стандартів та під контролем української влади.

За словами заступника голови ВР Андрія Парубія, ухвалений закон є своєрідною поправкою до раніше прийнятого закону про особливий порядок місцевого самоврядування  на Донбасі.

"Поправкою, яку вніс президент, ми, фактично, блокуємо багато тих положень, які викликають дискусію. Ця поправка говорить про те, що ми йтимемо на будь-які переговори лише після того, як в Донецькій і Луганській областях, у тих клаптиках, де сьогодні знаходяться окупаційні війська, будуть проведені вибори під повним контролем української влади", - додав він.



Переглядів: 3179
Поширень: 0