Про це сьогодні йшлося на на прес-конференції у вінницькому прес-клубі за участі в.о. начальника УМВС Сергія Кримчука та голови Вінницького обласного відділення Комітету виборців України Владислава Теленя.

На сьогодні на кожній виборчій дільниці несуть службу працівники міліції, які забезпечують правопорядок та охорону виборчої документації. Крім того, на території області працює 32 групи швидкого реагування та 72 слідчо-оперативні групи міліції.

З невеликим запізненням відкрилися шість дільниць через відсутність кабінок для таємного голосування. За словами Сергія Кримчука, тут немає складу будь-якого правопорушення, так як не було будь-якого злочинного умислу. За усунення цього недоліку дільниці запрацювали.

За словами полковника міліції Сергія Кримчука, вибори в області проходять спокійно, є окремі заяви, але вони не стосуються порушень громадського порядку.

Правоохоронними органами спільно з громадськістю робиться усе для того, аби в області вибори відбулися в правовому полі.

З початку перебігу виборчої кампанії до органів внутрішніх справ надійшло 85 заяв та повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. З них 40 не містили ознак правопорушень. Відкрито 4 кримінальних провадження : за ознаками ст.160 КК України (підкуп виборців), за фактом крадіжки агітаційних біл-бордів – за ч.1 ст.185 КК України, умисного завдання легкого тілесного ушкодження кандидату на посаду сільського голови - за ст.125 КК України та за фактом виявлення недостачі бюлетенів у кількості 50 шт. на одній з виборчих дільниць Вінниці – ст.158-1 КК України.

В день голосування міліцією зафіксовано один факт винесення бюлетеня виборцем з кабінки для голосування. Вінничанин пояснив це тим, що остаточно не визначився за кого віддати свій голос, тому вийшов, залишивши бюлетень в кабінці.

Нагадуємо, що в обласному управлінні внутрішніх справ діє лінія 59-30-45, куди громадяни можуть цілодобово повідомляти інформацію про порушення закону. Міліція гарантує оперативне реагування.



Переглядів: 5055
Поширень: 0