Голова Вінницької територіальної організації партії «Солідарність» - Блок Петра Порошенка» Андрій Гижко повідомив про намір майбутньої фракції депутатів у Вінницькій обласній раді об’єднатися з депутатами від демократичних сил. Про це він сказав під час прес-конференції 9 листопада. Також додав, що: «Можливе об’єднання з різними демократичними силами. Проте виключена коаліція з «Опозиційним блоком».

Андрій Гижко також повідомив, що понад 172 тис. виборців Вінниччини віддали свої голоси за кандидатів від БПП «Солідарність», що становить 29,08%: «Це – найвищий показник по Україні. Тому ми вдячні нашим виборцям за підтримку. У кількох районах – Іллінецькому, Мурованокуриловецькому, Хмільницькому, Піщанському – маємо понад 32% підтримки. Вінниччина вкотре довела свою підтримку команді Президента», - сказав він.

Кандидати до обласної ради від «Солідарності» отримали найбільше голосів у 67 із 84 виборчих округів. Проте через нове виборче законодавство депутати стануть тільки 27.

Відповідаючи на питання журналістів стосовно подальшого об’єднання у Вінницькій міській раді, де БПП «Солідарність» посіла друге місце, Андрій Гижко запевнив: «Об’єднавшись з депутатами «Вінницької європейської стратегії», ми практично отримаємо більшість. Вже прийняте рішення про те, що у Вінницькій міськраді буде створена спільна фракція за участю наших депутатів і ВЄС».



Переглядів: 4195
Поширень: 0