15 грудня в конференц-залі Вінницької облдержадміністрації відбулось перше виїзне засідання Міжфракційного  депутатського об’єднання ВР України «Депутатський контроль».

Захід проводився  за підтримки голови Вінницької ОДА, голів обласної та міської рад.

Об’єднання народних депутатів з  фракцій – членів парламентської коаліції  «Депутатський контроль» було створене 9 грудня 2014 року, в міжнародний День боротьби з корупцією і має на меті  консолідацію  всіх гілок влади  і громадськості  у боротьбі  з корупцією  в Україні.

Участь у засіданні взяли народні депутати – Максим Поляков, Сергій Кудлаєнко,  Юрій Македон, Геннадій Кривошея, а всього до об’єднання входять 24 депутати із БПП Солідарність, Народний Фронт, Батьківщина,  РПЛ та Самопоміч.

Під час засідання  було оголошено про відкриття представництва  МДО  «Депутатський контроль» у Вінниці  та представлено його керівника Гуркача  Олега Петровича. Офіс представництва розміщено по вул. Р.Скалецького, 40а.

У Вінниці відкрили офіс міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатський контроль"

До дискусії щодо проявів та методів боротьби з корупцією  на Вінниччині  було запрошено керівників  виконавчих органів влади,  серед  яких  - представники  МВС, ДФС, СБУ та прокуратури  у Вінницькій області.

Широке обговорення  проблеми корупції  в державних органах влади охоплювало всі сфери суспільного життя, це  - бізнес та виробництво, публічні послуги, сплата податків,  дозвільна система, митні збори,  а  також охорона здоров’я.

Голова МДО « Депутатський контроль»  народний депутат Максим Поляков у своєму  виступі  детально пояснив  цілі і завдання  об’єднання, які полягають у всебічній  підтримці  розвитку бізнесу  в регіонах,  інвестиційного клімату, сприянні  прозорій  сплаті  податків та аналізу  законодавства  за результатами звернень громадян  до представництв  на  місцях. «Наше завдання – оперативно відреагувати на звернення , допомогти  бізнесу чесно і прозоро працювати, без хабарів чиновникам ,  адже  працюючий бізнес не ходить з прапорами  мітингувати, а займається  розвитком і майбутнім своєї країни», - наголосив  народний депутат.

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій привітав відкриття  у Вінниці представництва  МДО  «Депутатський контроль» і  наголосив, що  влада  Вінниччини  завжди була  союзником у боротьбі з корупцією, але це явище має економічне підґрунтя. «На сьогодні  проблема полягає  в низькій зарплаті чиновників та в  недостатньому рівні електронного врядування,  хоча корупція стосується і тих ,хто бере і тих, хто дає, це загальносуспільна проблема. Та все ж найбільше значення має питання безпеки життєдіяльності  в регіоні, мир і порозуміння  – це  головна  запорука успішних реформ, які нам потрібно провести  у стислі строки», - підкреслив Валерій Коровій.

Народні депутати Юрій Македон та Геннадій Кривошея підкреслили важливість антикорупційних заходів  для  демократичного розвитку України та закликали  державні  органи  і громадськість  до тісної  співпраці та налагодження зворотнього зв’язку, щоб якомога швидше і якісніше вдосконалити антикорупційне  законодавство.

Цікавим  виявився  виступ народного депутата-вінничанина Сергія Кудлаєнка, який  нагадав  присутнім про те, що  Вінниця ще з 2008 року  розпочала  антикорупційний  проект  «Прозорий офіс», який довів  свою ефективність і тепер  впроваджується  по всій країні. Народний депутат  підкреслив велике значення  колегіальності  при прийнятті рішень  та  співпраці усіх гілок влади  і  громади, особливо  під час процесу децентралізації. «Нещодавно віце-президент США  Джо Байден під час виступу  в Парламенті  наголосив  на двох основних завданнях для України, це  подолання корупції  і збереження миру», - зазначив Сергій Кудлаєнко і  наголосив, - що основою всіх реформ є консолідація влади і громадськості для збереження миру  та  прогресивних  змін   в державі.

У Вінниці відкрили офіс міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатський контроль"

Пі час обговорення в режимі запитання-відповідь-пропозиція  керівники  силових відомств  і  виконавчих органів влади висвітили проблеми в роботі та надали  пропозиції  для  внесення  оперативних  змін  до діючих законів, які, на їх думку, є недосконалими.

"Виїзне засідання  у Вінниці довело, що   діалог  представників  законодавчої  і місцевої  влади - це дієвий інструмент допомоги  у вирішенні  місцевих проблем,  він потрібен  для  реального подолання  корупції  та  проведення  системних реформ  в Україні", - зазначив  Голова секретаріату МДО  «Депутатський  контроль» Вадим  Руденко та запросив до співпраці всіх, хто небайдужий  до  демократичного розвитку нашої держави.



Переглядів: 3793
Поширень: 0