Таке рішення прийняли учасники круглого столу «Співпраця районних організацій військових АТО з владою та місцевими громадами: виклики 2016 року», який відбувся у Вінниці за ініціативи Вінницької територіальної організації партії «Солідарність» - Блок Петра Порошенка».

«Вже у січні 2016 року в кожному районі Вінницької області має працювати громадська приймальня, де надаватимуться весь комплекс юридичних  та консультативних послуг для учасників АТО та їхніх родин. Я переконаний, що через місяць ми нарешті матимемо єдиний представницький орган учасників АТО», - прокоментував рішення голова територіальної партійної організації «БПП «Солідарність» Андрій Гижко.

За інформацією представника державної служби у справах учасників АТО Марії Стебловської, нині у Вінницькій області зареєстровано учасниками антитерористичної операції понад  20 громадських організацій.

На Вінниччині створять Єдиний координаційний центр учасників АТО

«У нас стільки багато громадських організацій та ініціативних груп, але що конкретно вони роблять? Ми ніяк не можемо об’єднатися і не секрет, що багато хто використовує воїнів» - зазначив під час обговорення Вільгельм Кройц, боєць «Київської Русі», член ГО «Брат за брата».

Учасники АТО наголошували на тому, що більшість демобілізованих бійців залишаються зі своїми проблемами наодинці: працевлаштування, отримання якісного лікування, забезпечення земельними ділянками тощо. Часто це пов’язано з юридичною необізнаністю самих АТОвців, а також - ігноруванням місцевою владою їхніх проблем.

Найбільше питань у воїнів АТО було до начальника Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Юрія Козака. Мова йшла про виділення землі під будівництво та під ведення особистого селянського господарства.

Водночас воїни АТО говорили і про завдання, які покладають на себе задля розвитку громадянського суспільства та укріплення незалежності держави. Зокрема, представник цивільного корпусу батальйону «Азов» Олександр Яремчук зазначив: «Сьогодні ми спрямовуємо свої знання та навички для навчання молоді. Чимало заходів проводимо по школах області, виховуючи у дітей патріотизм та проводячи уроки цивільного захисту. Сподіваюсь, що до нашої ініціативи приєднаються і інші демобілізовані в своїх районах та селах».

На Вінниччині створять Єдиний координаційний центр учасників АТО

За результатами «круглого столу» одностайно було прийнято рішення про створення  Єдиного координаційного центру.

Андрій Гижко, підсумовуючи результати заходу наголосив: «Блок Петра Порошенка «Солідарність» сьогодні готовий надати всебічну допомогу учасникам АТО. Наші громадські приймальні в районах Вінницької області відкриті для ваших ГО та ініціативних груп. Юристи партії нададуть вам правову підтримку та консультації. Ми готові разом із Вами відстоювати ваші права і бути тим містком до влади, який зараз так складно будується. Дуже сподіваюсь, що вже у 2016 році ваша ініціатива зі створення Єдиного координаційного центру реалізується».



Переглядів: 3791
Поширень: 0