Тепер можна легко прослідкувати, як кожен парламентар голосує за важливі для країни законопроекти, чи є він послідовним у голосуваннях, чи підтримує політичну лінію своєї фракції і хто його однодумець серед інших парламентарів. Також тут можна знайти імена тих депутатів, які голосують не так, як більшість депутатів фракції.

Громадянська мережа ОПОРА в рамках Програми USAID РАДА презентувала унікальний ресурс, за допомогою якого можна з’ясовувати та аналізувати справжню позицію народних депутатів на основі конкретних показників роботи у сесійній залі, голосувань «за» чи «проти» вагомих законопроектів та реформаторських ініціатив, а не виступів під час телевізійних ефірів.

Вони голосують для тебе – це український аналог популярної у світі громадської платформи для аналізу голосувань депутатів They Vote For You. Вони голосують для тебе - перша українська платформа для дослідження і аналізу роботи депутатів Верховної Ради України.

Ресурс містить всі голосування українського парламенту VIІI скликання, починаючи з листопада 2014 року, усі дані зібрані з офіційного порталу Верховної Ради. Вони голосують для тебе допомагає не загубитися у їх масиві та об’єднує ті законопроекти, які мають значення для громадян, стосуються реформ та формують напрямок розвитку країни, у групи за тематикою - так звані «Політики».

Довідково.

Розробка української версії міжнародного проекту They Vote For You стала можливою завдяки експертній та фінансовій підтримці National Democratic Institute (NDI). У 2016 р. наповнення та технічна підтримка сайту здійснюється Громадянською мережею ОПОРА за сприяння Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа.



Переглядів: 3429
Поширень: 0