Про це Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко повідомив сьогодні на брифінгу у Кабінеті Міністрів. «Ми повинні дати можливість бізнесу працювати, а не витрачати час і ресурси на безкінечні перевірки», - наголосив урядовець у зв’язку з ухваленням на засіданні Уряду проекту закону «Про впорядкування механізму подання звітності та проведення перевірки страхувальників щодо нарахування і сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

«Ми консолідуємо в єдиному контролюючому органі – Пенсійному фонді України – функції контролю за повнотою та своєчасністю сплати всіх соціальних внесків», - повідомив Сергій Тігіпко.

Віце-прем’єр-міністр зауважив, що прийняття законопроекту дозволить зменшити на 3 млн. щорічно кількість звітів підприємств та більш ніж на 400 тисяч скоротити кількість перевірок суб’єктів підприємницької діяльності. За його словами, економія лише на фонді оплати праці контролюючих органів у річному вимірі складе 111,4 млн.грн.

Сергій Тігіпко відзначив, що прийняття цього законопроекту стане першим кроком до впровадження єдиного соціального внеску і є суттєвою складовою програми дерегуляції економіки і підвищення інвестиційного іміджу держави.


Переглядів: 2796
Поширень: 0