За словами заступника голови партії Костянтина Бондаренка, активістів «Сильної України», які працюють у мобільних пунктах голосування на півдні країни «буквально закидали запитаннями» громадяни інших держав, які приїхали відпочити в Україну. «Нам приємний такий інтерес, процедура праймеріз – це символ демократії та відкритості, про які сьогодні в багатьох країнах говорять, але, на жаль, мало де впроваджують», – зазначає Бондаренко.

Так в Одесі на тридцяти мобільних дільницях для голосування за кандидатів у виборчі списки партії в останні дні встигли побувати не тільки 17 тисяч городян, але й безліч іноземних туристів. «Це просто архідемократично. Люди самі визначать, кого вони відправлять у владу. У Росії такої відкритості не допустили б», – захоплюється 37-річний московський підприємець Олег.

«Це наближає Україну до світових стандартів демократії. Дуже правильна ідея, цікава», – каже Марина з Мінська, яка поспілкувалася з активістами партії в Криму.

На Заході країни Народний праймеріз також не обходиться без іноземної уваги. «У нас у Львові початок праймеріз у часі збігся з Днями польської культури. Поляки, які приїхали до нас, обступали наші пункти для голосування, розпитували про акцію, про партію. Деякі говорили, що знають про Тігіпка. Приємно, що наша країна буде асоціюватися у них тепер і з «Сильною Україною», – розповів Василь Барилюк, керівник Львівської обласної організації партії.

Акція партії Сергія Тігіпка б\'є рекорди по кількості аудиторії: з початку Народного праймеріз мобільні пункти для голосування відвідали майже 220 тисяч осіб. Свої симпатії щодо кандидатів праймеріз «Сильної України» висловили понад 80 тисяч українців, заповнивши бюлетені для голосування.


Переглядів: 2791
Поширень: 0