За словами Бондаренка, праймеріз – це один з ключових кроків до відкритості партійних списків, оскільки громадянам надається можливість взяти безпосередню участь у їх формуванні. «Праймеріз у нашому варіанті – це консультації з громадянами, бажання залучити людей до активної участі в складанні партійних списків», – сказав Бондаренко. На думку заступника глави «Сильної України», відпрацювавши праймеріз на майбутніх виборах до місцевих органів влади, можна буде розглядати варіант про впровадження в законодавство норми про проведення праймеріз на виборах до Верховної Ради.

Бондаренко також повідомив, що Народний праймеріз сильної України набуває дедалі більших масштабів. Із початку акції мобільні пункти для голосування відвідали понад півмільйона українців. «На сьогодні праймеріз найбільш активно проходить в Одесі, Дніпропетровську, Харкові, Києві, Закарпатті, Чернівцях, Запоріжжі, Криму ... Я особисто спостерігав, як відбувається праймеріз в Одесі. Приємно усвідомлювати, що біля наших мобільних пунктів людей справді багато, всі дуже активно цікавляться», – повідомив Бондаренко.

Нагадаємо, свої кандидатури на внутріпартійні вибори висунули 1496 членів «Сильної України». По всій країні працює більше трьохсот мобільних пунктів «Народний праймеріз».


Переглядів: 2339
Поширень: 0