Про це заявив віце-прем’єр-міністр і лідер партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко після розширеного засідання Кабінету Міністрів, присвяченого обговоренню Податкового Кодексу.

«Ми запроваджуємо практично нову категорію підприємств – це малі підприємства, які мають обсяг реалізації до трьох мільйонів гривень і які повинні стати альтернативою для юридичних осіб, що працюють на спрощеній системі оподаткування», – пояснив Тігіпко. За його словами, для таких підприємств буде максимально спрощений бухгалтерський облік. «Якщо вони вийдуть на загальну систему оподаткування, навіть з нульовою ставкою ПДВ, то все одно вони не впораються з адмініструванням, їм потрібно буде здійснювати амортизаційні відрахування. Тому їм необхідно надавати чи перехідні положення, чи дуже швидко з допомогою фахівців з бізнесу відпрацювати цю позицію», – повідомив віце-прем’єр.

Контролювати доопрацювання цього та інших питань у процесі підготовки остаточного варіанту кодексу буде сам Тігіпко та Борис Колесніков.

«Створена робоча група під головуванням двох віце-прем’єрів – Тігіпка і Колеснікова. І у нас завдання до ранку понеділка внести всі пропозиції, які ми сьогодні почули від підприємців, представників регіонів, асоціацій. Ми це зробимо і в понеділок на так званому «малому Кабміні» запропонуємо остаточний варіант, який ми будемо подавати до Верховної Ради», – сказав політик.


Переглядів: 2661
Поширень: 0