Пікетувальники наголошували на тому, що через так звані «реформи» влади ціни в Україні на продукти і послуги масового споживання вже досягли європейського рівня. При цьому теперішня влада не спроможна забезпечити відповідного до європейського рівня зростання соціальних стандартів, зарплат і пенсій. Недолуга політика Уряду Азарова привела до зубожіння більшості українців.

Учасники акції роздавали листівки, в яких наголошується, що цінники в магазинах зросли за останній рік на овочі – майже на 100%, молоко, борошно, олію - на 40%, на гречку – майже на 300%, а на решту продуктів – щонайменше на 20%. Тарифи на житлово-комунальні послуги за 2010 рік зросли на 30-50%, а в 2011 році розпочалося їх чергове зростання на 30-50%. Ціна на бензин з початку року підскочила на 20% - до 10 гривень. Ціни на проїзд в маршрутках зросли на 15-30 % залежно від регіону.

Відтак, єдиним вирішенням цих болючих питань є звільнення очільника області, відставка уряду, прем’єр-міністра.

Учасники акції запустили в повітря десятки кульок з написами «Ціни злітають до небес!», «Подяка нашому Уряду за зліт цін!», «Ціна гречки», «Ціна борошна», «Ціна бензину», «Комунальні тарифи», «Ціна овочів», «Ціна проїзду», «Ціна освіти», «Аптечні ціни». Також, учасники акції прийняли резолюцію в якій виклали вимоги до влади.


Переглядів: 3298
Поширень: 0