Представникам Євросоюзу, дипломатам і бізнесменам українці демонстрували потенціал Вінниччини. Щоб краще переконати європейців, довелося навіть співати й танцювати.

Ось так, просто неба, вінницькі таланти показували себе жителям Берна. Почувши незвичні співи, люди спочатку зупинялися, а за кілька хвилин починали підтанцьовувати.

- Це дуже красиво. Я навіть не знаю хто це. Це Україна? Мені подобається.

Подібного у Берні українці ще не влаштовували, ділиться враженнями посол України в Швейцарії.

Ігор Дір, посол України в Швейцарії:

- Представлення регіону на сьогодні в Швейцарії, ну, це представлення всієї України на самому високому рівні. Тому, я хочу вам сказати одне - я буду запрошувати вас завжди.

Домовитися про співпрацю можна лише довівши, чого ти вартий, переконаний постійний представник при Раді Європи Микола Точицький. Те, що важко зробити на державному рівні, можна спробувати на регіональному.

Микола Точицький, постійний представник України при Раді Європи:

- Одна із ініціатив нинішнього керівництва - це розбудова через регіони. Через співпрацю транскордонну, через співпрацю регіональну, через співпрацю люди до людей. Лише це є і основою, запорукою повноцінної демократії.

За результатами зустрічей в Страсбурзі, Берні та Брюсселі, Вінниччині запропонували співробітництво із комітетом регіонів. Це консультативний орган Євросоюзу, який представляє інтереси місцевих органів влади. На сьогодні його членами є 300 регіонів та 92 тисячі місцевих громад із 47 країн.

Сергій Татусяк, голова Вінницької облради:

- Ми домовляємось про те, що всі плани роботи ради регіонів, вони будуть в нас обов\'язково надсилатися по самим різним напрямкам, сферам діяльності і це ще одна можливість і для бізнесу, і для представників галузей освіти, охорони здоров\'я, охорони навколишнього середовища буде можливість приїхати, приймати участь у таких заходах.

Для місцевих жителів такі презентації - не новинка. Але про українські можливості більшість з них почула вперше.
 


Переглядів: 3280
Поширень: 0