— Кілька років тому мій кіт Бося впав з п’ятого поверху, — розповідає вінничанка Марина Костянтинова, 27 роки. — Пошкодив задню лапу. У ветеринарній клініці сказали, треба робити рентген, щоб поставити правильний діагноз.

Рентген тварині довелося робити в одній із міських лікарень.

— У ветслужбі його не було, — зітхає Марина. — Можете собі представити, як на мене дивилися, коли прийшла в лікарню з коробкою, в якій сидів кіт. Пощастило, рентгенолог погодився увечері за шоколадку зробити знімок Босікові. Щоправда, сфоткали здорову лапу, бо кіт постійно видирався.

Рентгенолог ветлікарні 34-річний Анатолій Снігур зазначає, що найбільше тварин із травмами приносять навесні.

— Особливо котів, бо в них тоді починається шлюбний період, — пояснює Снігур. — Зараз наших маленьких пацієнтів поки що мало. Узагалі апарат ще добрий. Ним можна побачити наявність чужерідного предмета в тілі тварини або навіть виявити онкохворобу.

Щоб зробити тварині рентген, Анатолій одягає високі гумові рукавиці.

— Собака чи кіт можуть вкусити, мав уже кілька травм, — говорить ветеринар. — Якщо приносять велику собаку, то трохи стає страшно. На щастя, серйозних травм у мене не було.

Знімок коштує від 20 грн. Ціна залежить од розміру тварини. Лікарі не радять робити рентген надто часто або приводити тварин, які чекають потомства.


Переглядів: 3545
Поширень: 0