Олена Масляєва померла на місці. Яну Гижицьку ”швидка” доставила в реанімацію. У дівчини черепно-мозкова травма, численні переломи таза, гомілок, травми обличчя.

— Того вечора ми з подружками сиділи у кав’ярні ”МасайМара”, — розповідає Гижицька. — Зустрілися перед 1 вересня. Ми з Лєною поступили в торгово-економічний університет. Наші подружки роз’їжджалися. Нас було п’ятеро. Троє поїхали додому на маршрутці й таксі. А ми з Лєною пішли пішки.

У дівчини нога в гіпсі, лежить на підвищенні з ковдр. На обличчі біля рота та на чолі рани. Разом із Яною постійно її мати, 45-річна Ліна Гижицька. Поки дівчина розповідає, жінка гладить її по голові, забирає волосся з чола.

— Як переходили вулицю, подивилися в обидві сторони. Коли дійшли до трамвайної колії, побачили темну машину, що їде на нас. Я встигла взяти Лєну за руку і ступити лівою ногою назад. Потім удар, і я знепритомніла. Коли прийшла в себе, спробувала встати, але не вийшло — у голові запаморочилося. Двоє чоловіків допомогли мені, але одразу ж поклали на місце. Я кричала: ”Лєна! Лєна!”. Попросила, щоб мені принесли її телефон, і зателефонувала спочатку її батькам, потім своїм. Поки Лєнині батьки прибігли, мене вже оглядали лікарі. Я запитала, що з Лєною. Потім мені сказали, що вона розбилася на смерть.

Дівчата разом навчалися у вінницькому ліцеї № 7. Обидві вступили до торговельно-економічного інституту. Олена — на факультет міжнародних відносин, Яна — на фінанси та кредит. Жили неподалік місця пригоди. Масляєва — єдина дитина. Гижицька має старшу сестру Людмилу, яка живе у Бельгії.

— Коли Яна була в реанімації, — розповідає її мати, — прийшла мама цього чоловіка, що збив. Падала на коліна, просила простити. Витягнула гроші, кидала їх. Вона живе в Гнівані, працює там вчителем у школі N2.

Чорний ”Опель-Вектра” міліціонери знайшли неподалік села Яришівка Тиврівського району. В автомобіля був погнутий капот і вм’ятина на лобовому склі. Передніх номерів немає. Від сильного удару водій загубив їх на місці пригоди.

— Олену машина підкинула вгору, і вона відлетіла на 30 метрів аж до магазину ”Троянда” на трамвайну колію, — каже начальник профілактичної роботи обласної Державтоінспекції Володимир Мотичко.

У скоєнні злочину підозрюють 27-річного вінничанина Артема Сороку. Він зник із місця пригоди. Сорока — директор місцевого весільного агентства ”Бакс”, що знаходиться по вул. Соборній. Фотокартки й інформацію про нього розвішали в маршрутках Вінниці.

— Якось Артем розповідав, як п’яним сів за кермо своєї машини, — розповідає знайома Марина Костянтинова, 27 років. — Гуляв в одному з нічних клубів. Із іронією додав, що летів на великій швидкості. Я ще здивувалася: невже людина може так спокійно про таке говорити?

Телефон агенції ”Бакс” не відповідає.

На другий день після смерті Олени Масляєвої друзі виклали свічками її ім’я у сквері Козицького. Там вони завжди зустрічалися.

Міліція просить повідомити будь-яку інформацію про місцезнаходження Артема Сороки.


Переглядів: 6937
Поширень: 0