Тривало це півроку. За марку просив 25 коп. Збув за цей час 8 тис. Під час чергової реалізації його затримали оперативники податкової міліції.

— Затриманий чинив опір, — каже керівник оперативного відділу Михайло Котельницький, 42 роки. — Під час обшуку будинку, він викинув у вікно мобільний телефон із номерами подільників.

У викритті злочинного угруповання брали участь правоохоронці Вінницької, Тернопільської, Черкаської та Чернівецької областей.

— Санкції на проведення заходів отримували через Генеральну прокуратуру у Верховному Суді України, — розповідає керівник оперативного управління податкової міліції в області Микола Собчук, 49 років.

Зловмисники у Чернівцях налагодили виробництво фальсифікованих алкогольних напоїв під відомими брендами горілчаних та коньячних торговельних марок. Податкові міліціонери призупинили діяльність чотирьох таких підпільних цехів, а також виготовлення акцизних марок та металевих пробок для коркування ”під гвинт”. Їх вилучили 55 тис., спирту — 75 тис. л, хімічні сполуки для очистки горілки, комп’ютерне обладнання для виробу саморобних марок акцизного збору. Усього на 1,8 млн грн.

— Головний підозрюваний, чернівчанин, працював електриком на підприємстві, мав доступ до пластикових дозаторів, які застосовують у пакуванні горілки, — зазначає працівник податкової адміністрації у Вінницькій області Андрій Король, 36 років. — За допомогою спеціальної підпільної лінії він фарбував і маркував металеві корки під відомі торговельні марки.

40-річний чернівчанин Руслан збував підроблені марки у чотирьох областях України. Із вінничанином Олександром він домовлявся про передачу підроблених акцизів рейсовим автобусом ”Чернівці-Вінниця”.

На судовому засіданні в червні Олександр і Руслан зізналися. У вчиненому розкаялися, а це пом’якшило вирок. Суд позбавив чоловіків волі на три роки та один місяць без конфіскації. Прізвища їхні не називають, бо вони подали апеляції.


Переглядів: 3098
Поширень: 0