Олена Лукашук стала на захист іншої багатодітної родини Верещаків, яку оселив у своєму будинку підприємець Василь Матусов. Через те, що будинок зведений без дозволу, міськвиконком подав на Матусова до суду. Суд ухвалив рішення знести збудовану 2008-го шестиповерхівку.

— У мене шестеро дітей. Живемо у двох кімнатах комунальної квартири з общими удобствами, — 38-річна Олена тримає на руках найменшого 8-місячного Максима. — Тому я прийшла захистити Верещаків, у яких четверо дітей. Власті не дали їм житла, а Матусов виділив цілий етаж із кухнею і ванною. А тепер міська влада забирає в них і це.

Ленінський райсуд міста Вінниці ухвалив рішення на початку 2008 року знести 6-поверховий новобуд по вул. Винниченка, 34. Будівельники почали розбирати дах будинку, а судові виконавці описали майно. Василь Матусов поселив у будинок багатодітну родину Верещаків.

— Як можна розвалити новенький дім, коли стільки людей не мають де жити? — дивується Василь. — Краще віддам його інвалідам чи багатодітним. Готовий документально оформити право Верещаків на частину будинку. Тільки нехай його не розбирають!

У будинку нині живе чотири родини. Батьки Василя Матусова зайняли перший поверх. На другому поверсі оселилася родина Верещаків із чотирма дітьми. Третій поверх займає Василь із дружиною та двома дітьми, а четвертий — брат Валерій Матусов із родиною. На п’ятому поверсі Василь Матусов обладнав спортзал для 10-річного сина Валерія, у якого хворе серце. Шостий поверх зроблений у вигляді мансарди і не пристосований для житла.

Судові виконавці змушені були відкласти знесення будинку. Василь Матусов планує звернутися по допомогу до президента Віктора Ющенка. Надати окремий поверх для багатодітної родини Олени Лукашук Матусов не може, оскільки вільних місць у будинку немає.


Переглядів: 4344
Поширень: 0