Посмертний діагноз: "Токсичне отруєння речовиною невідомого походження". Мати дівчинки досі у тяжкому стані, з лікарні її відпустили лише на похорон. У родині певні: трагедію спричинив виноград, придбаний у сусідньому супермаркеті. Думки медиків різняться.

Слідчий:
Поймите, есть порядок проверки - сейчас может уже все тут ясно - отравились виноградом.


У квартирі Яцюків майже цілодобово працюють слідчі. Учора подружжя поховало доньку Лілію. Напередодні до життя дивом повернули матір Наталю. За основною версією, обидві отруїлися іноземним виноградом, придбаним у найближчому супермаркеті.

Наталя Яцюк, постраждала:
В «Варшаву» зашли, она захотела винограда. Он такой красивый, большой… не могла ребенку отказать - и не стало ребенка.

Медики розводять руками. Другий день поспіль вивчають дитячу історію хвороби. Перед камерою «Вiкон» у кабінеті головного лікаря влаштовують справжній консиліум.

Медик:
В 22 години дитина поступила в приймальне відділення, а потім в реанімацію у вкрай важкому стані.

Офіційний діагноз - токсичне отруєння невідомою речовиною. Та лікарі наважуються назвати й неофіційну причину трагедії - нашпигований отруйними хімікатами виноград.

Віктор Коробко, лікар-анестезіолог:
Їхня версія, дорослих реаніматологів, що причиною є виноград. Велику кількість рвотних мав - там був виноград.

Реаніматолог Василь Паненко отруєнню виноградом віри не йме.

Василь Паненко, лікар-реаніматолог:
Жодні з цих продуктів, і виноград так швидко спричинити смерть не можуть, має ж бути період інтоксикації.

Санстанція, не чекаючи на оприлюднення остаточної версії загибелі дівчинки, відзвітувала: з полиць злощасного магазину вилучили рештки винограду, і зараз їх вивчають лаборанти.

Олександр Сорочан, головний вінницький санітарний лікар:
Одразу вийшли на місце реалізації, одразу зняли з реалізації його. Частково товар віддали на досліди.

Від помешкання Яцюків до вінницького супермаркету «Варшава» палицею кинути. Нібито отруйного винограду «Вiкнам» тут не показують, коментарів не дають. Говорити погоджуються лише у приватній телефонній розмові.

У нас частное предприятие и снимать тут запрещено, у нас винограда нет, у нас ничего не изымали.

У багатьох інших супермаркетах Вінниці виноградом уже не торгують. Проте на базарах ягоди вдосталь. Не місцевої, а закордонної. Продавці навперейми запевняють: товар - безпечний.

Вінничани торгівцям вірять. Торгівля йде жваво. Остаточний результат експертизи вилученого винограду слідчі обіцяють назвати щонайменше за місяць.


Переглядів: 4072
Поширень: 0