Щоправда, місцевого новорічного персонажа серед них не було. Його викрали. Така ідея інтерактивної гри, в яку Вінниця гратиме до 13-го січня.

Вдень вінницький Дід Мороз разом із фінським Санта Клаусом грали в солодкі шашки. На дошці з печива суперники змагалися коричневим і білим зефіром. Хто програє - мав з\'їсти "шашки" суперника. Та дошку зроблену зі ста яєць, п\'яти кілограмів згущеного молока й двох кілограмів білого та чорного шоколаду. Партія закінчилася внічию. Тож «розправитися» із солодощами допомогли вболівальники.

Дід Мороз (Вінниця):

- Дарунки, які зробили золоті люди. З золотої фабрики. Дарую дарунки, а все - всі віршики, все оце - вау! Все захоплення від дітей - все мені.

Санта Клаус (Фінляндія):

- Велике бажання зіграти ще раз. Взяти реванш. Здобути перемогу.

За сценарієм святкувань, Діди Морози з п\'ятнадцяти країн світу приїхали на відкриття міської ялинки й інші новорічні заходи. І не пошкодували!

Йолупуккі (фінський дід мороз):

- Дуже приємно нас зустріли. Дуже привітно. Дякую всім вінничанам!

Джезисек (чеський дід мороз):

- Новий рік - свято, щоб побути зі своїми друзями, з сім\'єю.. Зичу, щоб усе було добре й гарно почати Новий рік!

Особливо гостям сподобалося 3-D-шоу "Пори року", яке вперше у Вінниці можна було побачити на стіні дев\'ятиповерхової будівлі міськради. Щоб видно було краще, працівники виконкому кілька днів заклеювали вікна.

Усе було б добре, якби ввечері не зник місцевий Дід Мороз. З\'ясувалося - його викрадення "родзинка свята". Шукати бранця рАзом з вінничанами взялися закордонні колеги вінницького Діда. Як відбуватиметься інтерактивна гра, організатори поки що тримають в таємниці. Головне - щоб було цікаво і весело.

Володимир Гройсман, міський голова Вінниці:

- Це відбувалося вперше. А що стосується фінансування, то в принципі, все це зроблено за позабюджетні кошти.

Щороку жителям Вінниці на Новий Рік організовують нові розваги. То "рік Оленя" пропонують відзначати замість року Бика, то "рік Рожевої Пантери", для якої всім містом шукали діамант. Обіцяють: сумувати не доведеться й цього року.


Переглядів: 6629
Поширень: 0