17 та 18 жовтня глядачам покажуть дві прем’єри — ”Хелемські мудреці” за п’єсою єврейського драматурга Мойше Гершензона та ”Лісову пісню” за Лесею Українкою.

— Творчий вечір складатиметься з трьох частин, — розповідає керівник літературно-драматичної частини театру Світлана Фицайло. — Спочатку покажемо кіноновелу про творчий шлях театру. Потім невеликий концерт-експромт ”Це не просто”: екскурс по виставах ”Одруження Фігаро”, ”Майська ніч”, ”Потрібен брехун”. Уривки будуть дещо перероблені.

На святкування ювілею запросили колег із національних театрів ім. Заньковецької (Львів) та ім. Франка (Київ), а також міністра культури Василя Вовкуна.

— У нас він починав працювати, — пояснює Фицайло. — А ще міністр має нові звання для наших акторів. Одне буде народного артиста України і кілька заслуженого.

Режисером-постановником вистави ”Хелемські мудреці” став заслужений діяч мистецтв України Вадим Сікорський. Працює у Львівському національному театрі ім. Заньковецької. Ставить вистави в Україні та за кордоном.

— Він нас побачив під час фестивалю у Чернівцях, був головою журі, — продовжує Світлана Володимирівна. — Виявив бажання попрацювати з нами. ”Хелемські мудреці” — це комедія-притча. У ній не лише гумор, а й мудрість. Із цією виставою місяць тому ми були на фестивалі ”Мандруючі зірки” у Києві.

Сюжет ”Лісової пісні” дещо відрізнятиметься від твору Лесі Українки.

— П’єса поставлена більше на пластиці і танцях, — веде далі Фицайло. — У цьому задіяна вся молодь театру.

У ”Лісовій пісні” режисер-постановник Таїсія Славінська використала музику українського етнохаус-гурту ”ДахаБраха”.

Обидві спектаклі підготували за два місяці.

Початок творчого вечора та вистав о 18.30. Квиток 10–30 грн. Придбати їх можна в касі театру. Довідки за тел. 8 (0432) 56 20 36, 67 09 07. Адреса: м. Вінниця, вул. Театральна, 13.


Переглядів: 3355
Поширень: 0