Саме цим принципам у боротьбі вчать бойові гуру своїх вихованців. Без цього не перемогти навіть у змаганнях. Науку педагогів спортсмени засвоїли на відмінно. Вихованці вінницької школи посіли усі сходинки п’єдесталу переможців на Чемпіонаті Європи з універсального бою.

Універсальному бою – унібою – немає рівних у світі прикладного виду спорту. Віталію Сіманчуку одинадцять. Уже три роки займається бойовими мистецтвами. Каже, подобаються через складність та можливість загартувати характер. Школяр – переможець чемпіонату Європи з унібою. Нам розказує відверто: він не просто бився, а поступово долав низку перешкод.

Віталій Сіманчук, чемпіон Європи з універсального бою: "Біжиш по лавці метрів 5, треба пробіжати, потом треба через такі колпачки пробіжати, потом по-собачому через тунель, перепригнути стінку, і потом піти, взяти пістолета, стрельнути і попасти в шарік, кидати м’ячом, потім до рингу й боротися".

Тренери радять навчатися унібою правоохоронцям і військовим. Та й узагалі кожному чоловікові. Підліткам наголошують – це мистецтво оборони, а не нападу.

Олександр Горшков, тренер з універсального бою: "Если овладевать искусствами – это борьбой, рукопашным боем, это ни в коем случае не должно оказываться во вред людям, должно идти только на пользу, как говорят, жизнь должна закалять".

Перемога вінницьких юнаків на Чемпіонаті Європи з універсального бою надихає федерацію розвивати цей вид спорту, нині тривають переговори, аби зробити його олімпійським. Спортсмени навіть готові піти на поступки і зробити унібій гуманнішим, забравши з нього усі елементи насилля.


Переглядів: 5016
Поширень: 0