13 лютого, оголошено дуже таємничий конкурс із приватизації "Вінницяобленерго", повідомляє ТСН. Цей конкурс дістав розголос після детективної історії, пов\'язаної зі зривом першої спроби продати енергокомпанію. Буквально за годину до кінця робочого дня у п\'ятницю з торгів зняли учасника, що готовий був давати за пакет акцій суму в кілька разів більшу, ніж заявлена стартова.

У "Львівобленерго", яке Фонд держмайна практично відсторонив від торгів, підозрюють: продаж, призначений на понеділок, штучно обмежують для одного договірного покупця.

Нагадаємо, в п\'ятницю, 10 лютого стало відомо, що Фонд держмайна відсторонив "Львівобленерго" від конкурсу з продажу 50% акцій "Вінницяобленерго". Як повідомили у Фонді, це було зроблено "на виконання протесту Генпрокуратури на рішення робочої групи ФДМ з перевірки підтвердних документів при продажу 50% акцій ПАТ "Вінницяобленерго" та наказ Фонду щодо учасників конкурсу". Таким чином, до участі у конкурсі можуть бути допущені ТОВ "Луганське енергетичне об\'єднання" (олігарха Костянтина Григоришина) та ТОВ "ВС Енерджі Інтернешнл Україна" (російська "Лужніковська група").

 



Переглядів: 3242
Поширень: 0