До здоров’я – верхи! І сьогодні - про унікальні властивості кінних прогулянок. Вони не лише розвивають координацію та покращують фізичну форму. Виявляється, коні мають дивовижну здатність лікувати безліч хвороб. Розповідає Галина Тимощук.

Наталка поборола свій страх. І за кілька хвилин на вустах дівчинки з’являється посмішка.

Дітям із синдромом Дауна така терапія допомагає стати більш відкритими до спілкування. А в тих, що хворіють на ДЦП – є шанс піднятися на ноги. Адже прогулянки верхи супроводжуються спеціальними вправами, де кінь стає своєрідним масажером, який до того ж прогріває м’язи ніг і тазу.

Анастасія Чорна, іпотерапевт:

- Мы садим ребенка, ребенок сидит на лошади он делает те движение, которые не может самостоятельно делать. Это делается без седла, это только ребенок с гуртой, гурта – это ручки. Ребенок держится просто ручками и делает разные упражнения ручки вверх, разворачиваемся к хвостику лошадки.

Однак найголовніше – це віра, що все вийде, каже, господар ферми. Він, як ніхто, знає, яким може бути результат такого лікування. Після аварії, в яку потрапив Віталій, лікарі не давали втішних прогнозів на швидке одужання.

Віталій Віденко власник ферми:

- Потому что не мог не говорить, не было памяти. Ежедневный уход, ежедневное общение с ними и постоянная связь, личный контакт он привел к тому, что сегодня я могу ходить своими ногами, могу говорить с вами.

Волонтер Ірина обожнює доглядати за кіньми. Говорить, – ці тварини стають справжніми друзями.

Ірина Шевчук, волонтер:

- Иногда получается, что мы на животных выплескиваем негативную энергию, он прощает. Настолько все понимает и прощает, что дает, а не берет позитивную энергию

А тому, навіть якщо людина абсолютно здорова, але хоче покращити настрій і фізичну форму – допоможуть просто прогулянки верхи.

 



Переглядів: 5980
Поширень: 0