Прокурор Вінницької області Олександр Мрихин заявляє, що з юридичної точки зору той шлях, який обрав журналіст Усов, знімаючи фільм про Лук\'янівське СІЗО, – є незаконним.

"По-перше – з моральної точки зору, журналіст підняв таку резонансну проблему, яка стосується сотень людей, що перебувають у СІЗО, і можливо, я на це сподіваюсь, що цей репортаж призведе до якихось позитивних змін у Київському СІЗО. З юридичної точки зору – той шлях, який обрав журналіст, – він по законодавству є незаконним. За пронесення на територію цієї установи заборонених предметів, за дачу хабара посадовій особі – є й адміністративна, і кримінальна відповідальність", - вважає Мрихин, пише УНІАН.

Прокурор Вінницької області Олександр Мрихин визнав, що у закладах Державної пенітенціарної служби України в регіоні існують проблеми.

Він зазначив, що поряд з побутовими проблемами у фільмі про Київське СІЗО (резонансний фільм журналіста Костянтина Усова "Лук\'янівка. Тюрма №1") звертає на себе увагу корупційна складова у діяльності працівників пенітенціарного закладу.

"Такі проблеми існують і у нас. В поточному році за вчинення аналогічного злочину був складений адміністративний протокол за скоєння корупційного діяння відносно одного з інспекторів Вінницького СІЗО. Людина була притягнута до адміністративного покарання, він був звільнений із посади", - повідомив Мрихин.

Раніше на телеканалі ТВі вийшов сюжет журналіста Костянтина Усова, в якому показано справжній побут в\'язнів Лук\'янівського СІЗО. Журналісти ТВі зуміли вибудувати усередині в\'язниці власну "агентурну мережу", для того щоб через максимально короткий час мати своїх людей в кожному корпусі, на кожному поверсі СІЗО. "Кожному з агентів ми передавали мобільні телефони, оснащені відеокамерами. І частинками, по 10-15 секунд, протягом шести місяців - ув\'язнені надсилали нам уривки свого життя", - зазначив Усов.

Голова Пенітенціарної служби Олександр Лісіцков заявляє, що 90% фактів, викладених у журналістському розслідуванні про Лук\'янівський СІЗО, не підтверджується.


 



Переглядів: 4401
Поширень: 0